Sayın Bilal Erdoğan’la ilgili…

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Eğer sayın başbakanın veya bizim savcıları durdurma, talimat verme yetkimiz olmuş olsa, bugün eleştiri konusu edilen konuların hiç birisi Türkiye'nin gündemine gelmezdi" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Sayın Bilal Erdoğan’la ilgili…

Bakan Bekir Bozdağ, HSYK yapısında değişiklik öngören Adalet Komisyonu toplantısında CHP'lilerden hükümet aleyhinde yapılan eleştiriler üzerine söz aldı. Bozdağ, "Durdurulmuş bir soruşturma veya durmuş bir soruşturma söz konusu değildir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanın ve Adalet Bakanı herhangi bir soruşturma açılması ve durdurulması yönüne bir talimat vermesi söz konusu değildir" dedi.

BİLAL ERDOĞAN KONUSU

Bozdağ, Bilal Erdoğan ile ilgili de önyargılı olunmaması gerektiğini ima ederek şöyle konuştu:

"Şu anda sayın Bilal Erdoğan ile ilgili bir takım değerlendirmeler yapılıyor. Dosyanın içinde ne var ne yok kimse bilmiyor. Bir takım gazete, televizyon ve internet sitelerinde çıkan doğruluğu, eğriliği tartışmalı haberler üzerine sanki bunlar dosyanın içerisinde varmış gibi değerlendirmeler yapılıyor. Ben isterdim ki herkes şikayet ettiği geçmişten konuları da dikkate almak suretiyle bunlar yapıldı, biz zarar gördük, sıkıntı çektik başkalarına yapılmasın masumiyet ilkesi diyorum ben. Çünkü Anayasa 18 ve 38'nci maddede bir sıkıntı var. Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar kimse suçlanamaz diyor masumiyet ilkesi de tam koymuyor. Halbuki suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar herkes masumdur. Böyle dendiğinde daha net olur. Hükmen sabit olduğu zaman o zaman kişiler hakkında bir kanaat sahibi oluruz. Ama mahkemelerin yerine geçerek burada kanaat serdedilmesi fevkalade yanlıştır."

"TALİMAT YETKİMİZ YOK"

Bozdağ, "Bir başka konu, eğer sayın Başbakanın veya bizim savcıları durdurma, talimat verme yetkimiz olmuş olsa, bugün eleştirme konusu edilen konuların hiç birisi Türkiye'nin gündemine gelmezdi. Öyle bir şey olmuş olsa elbette başka türlü olurdu. Ama şimdi bir yandan mahkemelere karar verdiriliyor. Bir yandan AK Partinin savcıları ve hakimleri deniliyor. Öte yandan da ortaya çıkan soruşturmalara bakıldığı zaman başka başka şeyler söyleniyor. Onun için diyorum ki gelin bu tartışmaları soruşturmanın ve kovuşturmanın muhatabına endeksli tartışmadan Türkiye siyaseti çıkartsın, hukukun ekseninde tartışırsak hepimiz kazanır, ülkemiz kazanır" diye konuştu. 

Komisyonda ise, 17'nci madde teklifi metninden çıktı. Komisyona, saat 19.30'a kadar yemek arası verildi. Komisyon, saat 19.30'da kaldığı yerden devam edecek.

Yorumlar