Savunma Bakanı'ndan ceza yetkisi iptaline cevap: Yeni düzenleme yaparız

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Anayasa Mahkemesi'nin, askeri hakimlere ceza verme yetkisini iptal etmesine ilişkin olarak, "Yeni bir yasal düzenleme yaparız." dedi. Gazetecilerin, Anayasa Mahkemesi'nin askeri hakimlere ceza verme yetkisini iptaline..

Google Haberlere Abone ol
Savunma Bakanı'ndan ceza yetkisi iptaline cevap: Yeni düzenleme yaparız

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Anayasa Mahkemesi'nin, askeri hakimlere ceza verme yetkisini iptal etmesine ilişkin olarak, "Yeni bir yasal düzenleme yaparız." dedi.

Gazetecilerin, Anayasa Mahkemesi'nin askeri hakimlere ceza verme yetkisini iptaline ilişkin sorduğu soruya cevap veren Yılmaz, buna karşılık yeni bir yasal düzenlemenin yapılabileceğine dikkat çekti. Yılmaz, "Muhakkak ki bakın, kamuda çalışanların her birisinin hukuka uygun çalışması gerekir. Hukuka uygun çalışmadığı zaman da onun bir müeyyidesinin olması lazım. Ya uyarıydı, ya ikazdı. Normalde sivil memur, bizlerde bu var, bakanın yetkisiyle. Ancak, sivil hakim ve savcılarda meslekten çıkarılma, görev yerinin değiştirilmesi cezaları da vardı." ifadelerini kullandı.

Yeni askeri mahkemeler kanununda değişiklik yaptıklarını kaydeden Yılmaz, "Askeri mahkemeler kanununda sivil hakimlere verilmiş olan görev yerinin değiştirilmesi ve görevden el çektirilmesi veya meslekten çıkarılmaları cezalarını da kapsayan bir sistem getiriyoruz. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi'nin kararının gerekçesini görelim. O gerekçeye uygun şekilde yeni bir yasal düzenleme yaparız." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar