Savcıya Sivil Polis Şoku

Savcı Zekeriya Öz'ün odasındaki basınla sohbet toplantısına kimliğini açıklamadan giren 3 kişinin sivil polis olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Savcıya Sivil Polis Şoku

Savcı Öz randevu alarak makam odasına gelen gazeteci topluluğuna şöyle seslendi : "Aranızdaki Polisler ellerini kaldırsın". Yaklaşık 20 kişilik gruptan 3'ü elini kaldırdı ve polis olduğunu o an açıkladı. Bunun üzerine savcı şunları söyledi "Niye giriyorsunuz? Eskiden sadece gazeteciler gelirdi, şimdi polisler de geliyor. Giriyorsanız niye polis olduğunuzu söylemiyor sunuz?.. Keşke elinize kağıt kalem alsaydınız" 

İstanbul Başsavcıvekilliği görevini yürüten Zekeriya Öz, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) hakkında inceleme yapılmasına karar vermesinin ardından dün akşam Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine atanmıştı. Adliye muhabirleri gün boyu hakkında çıkan haberlere ilişkin Zekeriya Öz'ün yapacağı yazılı açıklamayı bekledi. Bekleyişin uzun sürmesi üzerine Öz, gazetecileri makamında kabul etti. Öz'ün odasında yaklaşık 20 gazeteci hazır bulundu. Bu sırada şaşırtıcı bir olay yaşandı

TELEFONUNU KAPATTI ODADAKİLERE DÖNÜP "POLİSLER ELLERİNİ KALDIRSIN" DİYE SESLENDİ

Öz'ün telefonu sözlerine başladığı sırada çaldı. Öz telefondaki kişiye 'Odamda mı? diye sordu ve telefonu kapattıktan sonra odadakilere hitaben “Odadaki sivil polisler kim?' diye seslendi. Kimseden ses çıkmaması üzerine Öz bir daha “Polisler ellerini kaldırsın' dedi. Bunun üzerine, odadaki 3 kişi elini kaldırdı. Öz, “Niye giriyorsunuz? Eskiden sadece gazeteciler gelirdi, şimdi polisler de geliyor. Giriyorsanız niye polis olduğunuzu söylemiyor sunuz?' dedi. Polislerden biri 'Şişli güvenlik bürodan geliyoruz. Biz basın açıklaması olacak diye geldik' şeklinde konuştu. Savcı Öz poliselere yönelik sözlerini "keşke elinize kağıt kalem de alsaydınız" diyerek bitirdi. 

ÖZ'ÜN KORUMA POLİSLERİ ŞİŞLİ POLİSİNİN KİMLİKLERİNİ KONTROL ETTİ

Sivil giyimli polisler odadan hemen çıkmadı. Zekeriya Öz habercilerin atamayla ilgili sorularını yanıtlarken de odada kalmayı sürdürdüler. Öz'ün konuşması devam ederken odadan ayrılan Şişli Emniyetine bağlı polisler Başsavcıvekili Öz'ün koruma polisleri tarafından durduruldu. Öz'ün koruma polisleri, Şişli Emniyetine bağlı olduklarını söyleyen sivil giyimli polislerin kimliklerini kontrol etti. Kimliklerini gösteren sivil polisler bu kontrolün ardından uzaklaştı.

SAVCI ÖZ:EŞYALARIMI TOPLAMAYA GEREK DUYMUYORUM. GERİ GELECEĞİM

Öte yandan Başsavcı vekili Öz'e atama ile ilgili tebligat ulaştı. Başsavcı vekili Öz, yarın Bakırköy'deki adliyede göreve başlayacağını belirtti. Bir gazetecinin 'Odanızı yarın mı toplayacaksınız?' sorusu üzerine, “Eşyalarımı toplamaya gerek duymuyorum. Geçici bir atama olduğunu düşünüyorum. Geri geleceğim" diye yanıtladı. Hakkındaki iddialara ilişkin yapacağı yazılı açıklamayı hazırladığını belirten Öz, “Bugün de bazı iddialar var. Henüz açıklamamı bitiremedim. Ama hazırlıyorum. Son şeklilini verip size bildireceğim. Bazıları hakkında suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu. 

"KİMLERİN ORGANİZE ETTİĞİNİ BİLİYORUM"

Kimler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamayan Öz, haberi yapanlar ve bu bilgileri verenlerin olduğunu söylemekle yetindi. Öz, “Bu işi kimlerin organize ettiğini çok iyi biliyorum. Ben ayın 21' inde göreve başladım. Gazetedeki belgeye göre safariye gitmişim" diye konuştu.

ADALET BAKANI'NIN AÇIKLAMASI

Zekeriya Öz, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın İstanbul Cumhuriyet başsavcısı Turan Çolakkadı ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile ilgili izin vermeyi düşünmediği yönündeki açıklamanın sorulması üzerine de, “Vermesin. Doğrular ortaya çıkar" diye konuştu. 

Yorumlar