Savcıdan Sümeyye Erdoğan'a suikast planı hamlesi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı UmutoranCHP ve @fuatavni hesaplarının DM yazışmalarını Twitter'dan isteyecek.

Google Haberlere Abone ol
Savcıdan Sümeyye Erdoğan'a suikast planı hamlesi

"Sümeyye Erdoğan'a suikast planı" iddialarını soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, basına sızan "fuatavni" ile CHP'li Umut Oran içerisinde direk mesaj (DM) yöntemiyle gerçekleşen yazışmaları, Twitter'ın San Francisco'daki merkezine başvurarak bizzat isteyecek.

CHP'li Oran'ın, "Twitter'dan aldım" dediği ve avukatı aracılığı ile teslim ettiği 73 sayfalık mesaj dökümünü tahkikat için yeterli bulmayan Ankara Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu, ABD ile Türkiye arasındaki Adli Yardımlaşma Anlaşması kapsamında Twitter'a başvurmak için harekete geçti.

Adalet Bakanlığı kanalıyla resmi yoldan yapılacak başvuru, CHP'li Oran'a ilişkin "Umut OranCHP" isimli adisyona ilişkin mesaj trafiği ile kısıtlı kalmayacak.

SAN FRANCISCO'YA TALEP GİDECEK

Akşam Gazetesi'nin ulaştığı bilgiye oranla Savcılık, Oran'ın direk mesaj yöntemiyle yaptığı yazışmaların yanı sıra, "fuatavni", "fuatavnifuat", "fuatavni_f" hesaplarından, DM yoluyla yapılan bütün yazışmaları da isteyecek.

Savcılığın başvurusunda, mesaj akışına ilişkin bilgi ve döküman istenen hesaplardan DM yöntemiyle paylaşılan, fakat daha sonra silinen mesaj bulunup bulunmadığı, paylaşıldıktan sonra silinen mesaj varsa, bu mesajların arka getirilip getirilemeyeceği de sorulacak.

Twitter'ın, Cumhurbaşkanı'nın kızı Sümeyye Erdoğan'a yönelik suikast planı soruşturmasını yürüten savcılığın, resmi başvurusuna ne kadar zamanda yanıt vereceği ve istek edilen bilgi ve belgeleri paylaşıp paylaşmayacağı merak ediliyor.

KÖSTEBEK KORUMA KİM?

MİT ve Emniyet İstihbarat'tan bilgi arzulayan savcılık, mesajlarda "Sümeyye Erdoğan'ın korumaları arasındaki bir insanın suikastın yer ve vakti meselesinde bilgi vereceği" ifadesinde bahsedilen polisin kim olduğunu araştırıyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar