Savcı, Tuğgeneral Musa Çitil'in beraatını istedi

Çorum'da, Mardin Derik'te, 1993-1994 yılları arasında 13 kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili yargılanan Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Musa Çitil'in davasına devam edildi. Savcı mütaalasında Musa Çitil'in beraatını talep etti.Çorum...

Google Haberlere Abone ol
Savcı, Tuğgeneral Musa Çitil'in beraatını istedi

Çorum'da, Mardin Derik'te, 1993-1994 yılları arasında 13 kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili yargılanan Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Musa Çitil'in davasına devam edildi. Savcı mütaalasında Musa Çitil'in beraatını talep etti.

Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, sanık Musa Çitil'in yanı sıra müştekiler ve taraf avukatları ile HDP Muş Milletvekili Demir Çelik'de katıldı.

Duruşmada Mahkeme Başkanı Süreyya Saygın, cumhuriyet savcısının mütalaasını sunmasını istedi. Savcı mütalaasında ''Sanığın üzerine atılı suçları işlediğine ilişkin soyut beyanlar haricinde mahkumiyete yeter kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği için Musa Çitil'in üzerine atılan tüm suçlardan'' beraatını talep etti. Sanık Musa Çitil de, savcı ile aynı kanaatte olduğunu ifade ederek, beraatını talep etti.

Daha sonra söz alan müşteki avukatları, mütalaaya karşı beyanları olduğunu belirterek mahkeme başkanından ek süre talep etti. Sanık Çitil'in avukatı da mütalaaya karşı savunmaları için kısa bir sürenin kendilerine yeteceğini beyan etti. Mahkeme Başkanı Saygın'da sabık ve müşteki avukatlarına mütalaaya karşı beyanları için 9 gün süre verdi.

Mahkeme çıkışında bir konuşma yapan Milletvekili Demir Çelik, mahkemenin skandala imza attığını iddia etti. ''Çorum Adliyesi'nin kör karanlık raflarında ve sayfalarında tutulmaya mahkum edilen bir dava için buradayız. ''diyen Çelik ''1993 yılının Derik Jandarma Komutanı iken 10'un üzerinde faili belli olmayan katliama tabi tutulan insanların ölümünden sorumlusu Musa Çitil, yargılanıp hukuk ve adalet karşısına çıkarılması ve yüzleşmeyle tarihin aklanmasına tabi tutulması gerekirken, bugün savcılık tarafından verilen mütalaa ile bir kez daha bir skandala imza atılmıştır. Bizler, insan hakları savunucuları olarak yüksek yargıya, Anayasa Mahkemesi'ne ve hatta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar tüm haklarımızı kullanacağız. ''dedi.

CİHAN

Yorumlar