Savcı tahliye istedi, karar için duruşmaya ara verildi

İzmir’de özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından hafta başında 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlayan, 10'u muvazzaf ve 15'i tutuklu 357 sanıklı, tehdit ve şantajla askerî bilgi ve belge ele geçirme davasına devam edildi.

Google Haberlere Abone ol
Savcı tahliye istedi, karar için duruşmaya ara verildi

İzmir’de özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından hafta başında 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlayan, 10'u muvazzaf ve 15'i tutuklu 357 sanıklı, tehdit ve şantajla askerî bilgi ve belge ele geçirme davasına devam edildi. Duruşmada tutuklu sanıkların tamamı, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatlar hazır bulundu.

Duruşmanın başında Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, dünkü celsede Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç'in bütün tutuklu sanıkların tahliyesi, yurtdışına çıkış yasaklarının devamı, yargılamanın yapıldığı mahkemenin görevsiz ve yetkisiz olduğu yönündeki taleplerin reddi yönündeki mütalaasını hatırlatarak, bunlara karşı sanık avukatları ve sanıkların savunma ve görüşlerini sordu. Sanık avukatları ve sanıklar, Savcı Genç'in tahliye mütalaasına katıldıklarını, yurtdışına çıkış yasağının devam etmesi yönündeki talebine ise katılmadıklarını belirtti. Suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan sanık Narin Korkmaz, tahliyeleri yönündeki mütalaa için geç gelen adaletin tecelli edeceğine inandığını söyledi. Tahliyeleri yönünde savcının verdiği mütalaaya katıldığını söylerken gözyaşlarını tutamayan sanık Safiye Köten ise iki yıldır tahliye olmayı beklediğini, ailesinin bugünkü duruşmaya kendisini almaya geldiğini belirterek, "Adaletinize güveniyorum." dedi. Diğer tutuklu sanıkların tamamı da savcının tahliye mütalaasına katıldıklarını belirterek tahliyelerini talep etti. Mütalaaya karşı sanık ve sanık avukatlarının talepleri alındıktan sonra mahkeme heyeti, kararını açıklamak için duruşmaya saat 15.00'e kadar ara verdi. CİHAN

Yorumlar