Savcı Öz'den Açıklama

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, HSYK'nın kararnamesiyle Bolu'ya düz savcı olarak atandı.

Google Haberlere Abone ol
Savcı Öz'den Açıklama

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilli Zekeriya Öz, Bolu'ya düz savcı olarak atandı. HSYK 1. Dairesinin 340 sayılı adli yargı mazeret ve mesleğe kabul kararnamesiyle "hizmet gereği" Bolu'ya düz savcı olarak atanan Zekeriya Öz'e DHA muhabiri kararnamenin açıklanmasının hemen ardından telefonla ulaştı. Öz, Bolu'ya atanmasına ilişkin, "Bilgim yok, doğruysa hayırlısı olsun" diye konuştu. Savcı Öz, Bakırköy Adliyesi'nde sadece 32 gün görev yapmış oldu.



İSTANBUL'A 3 BAŞSAVCI VEKİLİ 

Kararname ile İstanbul'a üç başsavcı vekili daha atandı. İstanbul Adalet Sarayı'nda düz savcı olarak görev yapan Selamettin Celep, Mehmet Salih Sol ile Faruk Erşen Yılmaz İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine atandı. Öte yandan kararname ile 123'ü adli, 43 idari yargı mensubunun görev yerleri değiştirildi. 



ERGENEKON HAKİMİ DE BOLU'YA ATANMIŞTI

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından (HSYK) İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili olan Zekeriya Öz, 7 Ocak 2014 tarihinde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine atanmıştı. Öz, 10 Ocak Cuma günü Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevine başlamıştı. Ergenekon Davası'na 3,5 yıl mahkeme başkanlığı yapan Hakim Köksal Şengün de 13 Temmuz 2011'de Bolu'ya atanmıştı. Şengün 21 Ağustos 2013 tarihinde emekli olmuştu.

Yorumlar