Savcı kuzen katiline müebbet istedi

Kocaeli İzmit ilçesi kuzenini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan E. Ç. için savcı 'Kasten yakın akrabayı öldürme' suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Google Haberlere Abone ol
Savcı kuzen katiline müebbet istedi

Kocaeli İzmit ilçesi kuzenini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan E. Ç. için savcı 'Kasten yakın akrabayı öldürme' suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Sanığın avukatı savunma yapmak için süre istedi, mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Sanayi Sitesi'nde balans geçimini sağlayan E. Ç., geçtiğimiz mayıs ayında kuzeni olan Şenol Çağlayan'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı. E. Ç., kuzeninin sürekli kendisinden para istediğini, olay günü de yine para istediğini ve tehdit edildiğini bu nedenle vurduğunu iddia etmişti. Olayla ilgili Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam olan davaya tutuklu sanık E. Ç.'nin avukatı Gökhan Akkaya, öldürülen Şenol Çağlayan'ın annesi Nebahat Çağlayan, ablası Nurgul Akar ile avukatı katıldı. Duruşmaya katılan Şenol Çağlayan’ın yakınları, olayla ilgili sanığın anne ve babası hakkında şikâyetçi olduklarını söyledi. Delilerin toplandığı dosya ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcısı mütealasını verdi. Sanığın kuzeni tarafından sözlü hakarete uğraması sonucu olayı gerçekleştirdiğini ifade ederek kasten yakın akrabayı öldürmek suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Sanığın avukatı Gökhan Akkaya savunmasını yapmak için mahkemeden süre istedi. Mahkeme, bu nedenle duruşmayı 31 Aralık tarihine erteledi. Karar açıklanırken öldürülen Şenol Çağlayan’ın salonda bulunan annesi Nebahat Çağlayan sinir krizi geçirdi.
CİHAN

Yorumlar