'Savcı kâtibiyim' deyip minibüs çaldı

Mardin’in Midyat ilçesinde, "savcı kâtibiyim" dedikten sonra bir elektrik tesisatçısının minibüsünü ödünç isteyen şahıs, bir süre sonra ortadan kayboldu.

Google Haberlere Abone ol
'Savcı kâtibiyim' deyip minibüs çaldı

Mardin’in Midyat ilçesinde, "savcı kâtibiyim" dedikten sonra bir elektrik tesisatçısının minibüsünü ödünç isteyen şahıs, bir süre sonra ortadan kayboldu. Minibüsün sahibi polise haber verdi. Araç saatler terk edilmiş halde bulundu. Aracı alan şahıs ise kayıplara karıştı.

Cumhuriyet Bulvarı’nda bulunan Akkurt Tesisat isimli işyerine gelen kimliği belirsiz bir kişi, Midyat’a yeni taşındığını ve savcı katibi olduğunu belirterek yeni kiraladığı evde elektrik aksaklıklarının giderilmesi için elektrik ustası Abdi Akkurt’tan yardım istedi. Şahıs, Akkurt’la birlikte yeni kiraladığı eve gittikten sonra burada Akkurt’tan aracını ödünç isteyip kayıplara karıştı.

Başlarından geçen olayla ilgili bilgi veren işyeri sahiplerinden Abdullah Akkurt, “Eve birlikte gidiyorlar, lambaları değiştirirken, arabanın anahtarını istiyor, ‘Benim bir plazma televizyonum var, bu televizyonu değiştireceğiz. Ben bir memurum, savcının kâtibiyim, Diyarbakırlıyım’ diyor. Ondan sonra bir daha geri gelmiyor” şeklinde konuştu.

POLİS TÜM GİRİŞ - ÇIKIŞLARI KONTROL ALTINA ALDI

Polise haber verdikten sonra akraba ve dostlarını arayan Akkurt, “Her birimiz bir tarafa dağıldık aracı bulmak için” dedi. İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı birimler aldıkları ihbarın üzerine harekete geçti. Çalındığı belirtilen 47 LH 920 plakalı minibüsle ilgili ilçenin giriş-çıkışlarını kontrol altına alan polis, mobese merkezinde hummalı çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonunda minibüs, Yunusemre Mahallesi Mardin Caddesi üzerinde terk edilmiş halde bulundu.

Aracının bulunmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden işyeri sahiplerinden Abdi Akkurt ise “Gidip televizyonu değiştireceğim, televizyon yanlış gelmiş’ dedi, bende iyi niyetle aracımı verdim. İyilik yaptık, karşılığında kötülük gördük” ifadelerini kullandı. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. CİHAN

Yorumlar