Savcı, Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanması yönünde görüş belirtti

Yargıtay tarafından cezası onanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın yeniden yargılanma talebiyle ilgili, savcı talebin kabul edilmesi yönünde görüş bildirdi.Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Savcı, Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanması yönünde görüş belirtti

Yargıtay tarafından cezası onanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın yeniden yargılanma talebiyle ilgili, savcı talebin kabul edilmesi yönünde görüş bildirdi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onaylanan şike dosyası İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu bazı sanıklar yeniden yargılanma ve infazın durdurulması talebinde bulunmuştu. Mahkeme, bu talep üzerine duruşma savcısı Abdullah Mirza Çoşkun’dan görüş istedi.

Savcı Çoşkun, yaklaşık 1 aylık çalışmasının ardından görüşünü mahkemeye bildirdi. Yaklaşık 10 sayfalık mütalaa hazırlayan Savcı Çoşkun, Aziz Yıldırım, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ile İlhan Ekşioğlu’nun yeniden yargılanma talebinin kabul edilmesi yönünde görüş bildirdi. Bu isimlerin aldıkları cezanın da infazının durdurulması yönünde görüş belirten Savcı Çoşkun, bu görüşünü Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 311. Maddesine dayandırdı. Bu maddeye göre hükümle sonuçlanmış bir davanın yenilenebilmesi için şu gerekçeler gerekiyor: ‘Duruşmada kullanılan ve hükmü etkileyen bir belgenin sahteliği anlaşılırsa’, ‘Yemin verilerek dinlenmiş olan bir tanık veya bilirkişinin hükmü etkileyecek biçimde hükümlü aleyhine kasıt veya ihmal ile gerçek dışı tanıklıkta bulunduğu veya oy verdiği anlaşılırsa’, ‘Hükme katılmış olan hakimlerden biri, hükümlünün neden olduğu kusur dışında, aleyhine ceza kovuşturmasını veya bir ceza ile mahkumiyetini gerektirecek biçimde görevlerini yapmada kusur etmiş ise.’

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Aziz Yıldırım'a 'teşvik primi vermek', 'birden fazla karşılaşmada şike yapmak' ve 'örgüt kurmak' suçlarından verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasını onamıştı. Yıldırım, yaklaşık bir yıl hapis yattığı için infaz yasası gereğince 2 yıl 6 ay daha cezaevinde kalması gerekiyor.

CİHAN

Yorumlar