Savaş gemisi TCG Karataş, İskenderun'da güvenliği sağlayacak

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Cumhuriyet tarihinde İskenderun’a bağlanan ilk savaş gemisi TCG Karataş düzenlenen törene İskenderun Deniz Üs Komutanlığı'na getirildi. İskenderun Deniz Üs Komutanlığı Barbaros Rıhtımı önünde düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Savaş gemisi TCG Karataş, İskenderun'da güvenliği sağlayacak

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Cumhuriyet tarihinde İskenderun’a bağlanan ilk savaş gemisi TCG Karataş düzenlenen törene İskenderun Deniz Üs Komutanlığı'na getirildi. İskenderun Deniz Üs Komutanlığı Barbaros Rıhtımı önünde düzenlenen törende TGC Karataş gemisi bando eşliğinde coşku ile karşılandı.

Karşılama töreninde gemi personeli alkışlarla gemiden inerek, protokolü selamladı. Törenin düzenlendi İskenderun deniz Üs Komutanlığı çevresinde Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı komando ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi almaları dikkat çekti.

Törende ilk olarak TCG Karataş gemisinin tarihçesi okundu. Ardından gemi komutanı Deniz Üsteğmen Mustafa Azimli, "29 Ocak 2012 tarihinde saç kesim işlemleriyle bir çelik yığını halindeyken inşa faaliyetlerine başlanan ve 17 Eylül 2013 tarihinde bir gemi olarak denize indirilen 9 Mayıs 2014 tarihinde bir savayş gemisi olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilip, İskenderun Denis Üs Komutanlığı kuruluşuna alınan Tuzla sınıfı donanmasında bu ismi taşıyan ilk savaş gemisi olma gururuna sahiptir. TCG Karataş ismini Doğu Akdeniz ve İskenderun Körfezine hakim güç konumunda bulunan Karataş burnundan almıştır." dedi.

TCG Karataş Gemi Komutanı Deniz Üsteğmen Mustafa Azimli, geminin teknik donanımı hakkında bilgi vererek şöyle konuştu, "İnşa faaliyetleri sonrasında liman ve seyir kabul testleri esnasında geminin her türlü şart ve ortamda en zorlu koşullarda denizcilik vasıflarını ispat etmiş, sahip olduğu silahların üstün yeteneklerini başarıyla icra ettiğimiz su üstü e hava savunma harbi atışlarında kanıtlanmıştır. Bünyesindeki etkin silahlarla su üstü ve denizaltı savunma harbi niteliklerine sahip olan TCG Karaaş Bu gün Türk Savunma Sanayiinin geldiği nokta itibariyle hepimizi gururlandırmakta ve heyecanlandırmaktadır."

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve protokol üyeleri TCG Karataş gemisinde incelemelerde bulundular. TCG Kartaş Gemisi Kaptanı Azimli Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla demirhan ve protokol üyelerine geminin teknin özellikleri hakkında kaptan köşkünde bilgiler verdi. TCG Kartaşa gemisi daha sonra halkın ziyaretine açıldı ve İskenderun halkı savaş gemisini gezme ve inceleme imkanı buldular.

CİHAN

Yorumlar