Savaş gemileri halkın ziyaretine açıldı

İki savaş gemisi, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla, Muğla'nın Datça İlçesi'nde halkın ziyaretine açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Savaş gemileri halkın ziyaretine açıldı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ilişkin iki harp gemisi, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla, Muğla'nın Datça İlçesi'nde halkın ziyaretine açıldı.

ABD inşası bulunan ve 5 Nisan 1999 tarihinden itibaren Türk Deniz Kuvvetleri içerisinde hizmet verici TCG Gökçeada F 494 ile 1 Eylül 2000'den itibaren Türk Deniz Kuvvetlerine gelen TCG Gediz F 495 harp gemileri gün boyu ziyaretçi akınına uğradı. Savaş gemilerini görmek dileyen Datçalılar, limanda uzun kuyruklar oluşturdu.

Datça açıklarına demirleyen iki firkateynine saat 10.00-17.00 saatleri arasında, Bora-S isimli yolculuk teknesi ile ziyaretçi taşındı. Ziyaretçiler, her ikisi de 138 m. uzunluğunda, 4 bin 200 ton ağırlığında ve saatte 54 kilometre hıza sahip bulunan dev harp gemilerini fotoğraflarken, bazı ziyaretçiler özçekim yaptı. Gediz Savaş gemisinde satışa çıkarılan armalı şapka ve tişörtler bilhassa minikler ve gençler içinde iri alaka gördü. Ziyaret sırasında, üç benlik bir mürettebatın vazife itibarı ile askeri gemiden ayrılırken, ip merdivenleri kullanarak denizde bulunan bir bota inişleri ilgiyle izlendi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar