SAÜ’de Mevlana Değişim Programı Çalıştayı

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) Mevlana Değişim Programı Çalıştayı yapıldı.    SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştaya YÖK Akademik Değişim Programları Birimi Koordinatörü Yrd.

Google Haberlere Abone ol
SAÜ’de Mevlana Değişim Programı Çalıştayı

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) Mevlana Değişim Programı Çalıştayı yapıldı.

    SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştaya YÖK Akademik Değişim Programları Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Erdem Özlük ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Çalıştayda Mevlana Değişim Programı hakkında bilgiler veren Yrd. Doç. Dr.Özlük, birim olarak amaçlarının öğrencilerin ve öğretim üyelerinin mümkün olduğu kadar daha fazla sayıda ve daha fazla seçenek içerisinde uluslararası değişim programlarından faydalanması olduğunu ifade etti.

    Programlara yapılan hibeler konusunda Mevlana programının Erasmus gibi büyük programlarla yarışma amacının olmadığını anlatan Yrd. Doç. Dr. Özlük, “Bu nedenle buradaki eğilimleri görmek adına üniversitelerden tanınma talep dilekçelerini görmek bizim için önemli. Tanınıyorsa da zaten değişim süreci başlatılabilir.” diye konuştu.

    15-22 Nisan tarihleri arasında başvuruların alınacağını hatırlatan Yrd. Doç. Dr.Özlük, dünyada ve özellikle Kuzey Amerika ülkelerinde bu tür değişim programlarında öğrenci ve öğretim elemanı seçim sürecinin çok erken başladığını söyledi. Yrd. Doç. Dr.Özlük, başvuruların değerlendirildikten sonra seçilen öğrencilerin ve öğretim elemanlarının bilgilerinin en kısa sürede YÖK’e gönderilmesinin programın sağlıklı işlemesi açışından önemli olduğunu ifade etti.

    Mevlana Değişim Programı başvuru şartları hakkında ve programa yönelik bazı istatistiksel bilgiler veren Yrd. Doç. Dr.Özlük, giden öğretim elemanı sayısı açısından Sakarya Üniversitesi'nin ilk sırada olduğunu açıkladı. CİHAN

Yorumlar