Satranç turnuvası’nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 2. öğretim 3. sınıf öğrencilerinin ‘Satranç Turnuvası’ projesi kapsamında 15 köy okuluna satranç malzemesi dağıtarak turnuva düzenledi. Dereceye giren öğrenciler...

Google Haberlere Abone ol
Satranç turnuvası’nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 2. öğretim 3. sınıf öğrencilerinin ‘Satranç Turnuvası’ projesi kapsamında 15 köy okuluna satranç malzemesi dağıtarak turnuva düzenledi. Dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında projeler üretmeye devam ediyor. Topluma Hizmet Uygulamaları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sedat Bozarı’nın öncülüğünde başlatılan ‘Satranç Turnuvası’ projesi ile daha önce 15 köy okulunda öğrencilere satranç malzemesinin dağıtıldığı belirtildi.

Proje kapsamında 15 köy okuluna yapılan yardımlardan sonra ise 10 okuldan 18 öğrenci arasında ‘Satranç Turnuvası’ düzenlendi. Kampus yerleşkesi Feqiye Teyran Okuma Salonu’nda düzenlenen turnuvaya Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Atalan, Topluma Hizmet Uygulamaları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sedat Bozarı, öğretim görevlisi Şerafettin Yener, projenin mimarları olan 3. sınıf öğrencileri Saime Çetin, Sevda Eroğlu ve Dilan Geçit, turnuvaya katılan okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Satranç Turnuvası’nın açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Atalan, üniversite öğrencilerinin hayata geçirdiği projelerin önemine değinerek emek veren öğrencileri tek tek tebrik etti.

OKULLARA 50 ADET SATRANÇ TAKIMI HEDİYE EDİLDİ

Muş merkez ve bağlı köylerinde toplam 15 okula 50 adet satranç takımı hediye ettiklerini belirten Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sedat Bozarı, üniversitede düzenlenen satranç turnuvasına katılan öğrenci ve öğretmenlere ise teşekkür etti. Öğretmen aday adayları olan üniversite öğrencilerinin Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi ile birçok projeyi hayata geçirerek köy okullarına katkıda bulunduklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Bozarı, şunları söyledi: “Topluma hizmet uygulamaları dersi bilindiği üzere eğitim fakültemizde 3. sınıfta okutulan bir derstir. Bu ders öğretmen adaylarının yerel ve ulusal sorunlara karşı duyarlılığını arttırıp bunlara çözüm üretir. Toplumsal bilinç ve duyarlılık kazandırmayı hedefleyen dersimiz, bu bilinci uygulamalı projeler üreterek gerçekleştirmektedir. Böylece Toplum Hizmet Uygulamaları dersi toplumla üniversiteler arasında köprü vazifesi gören bir yapı haline gelmiştir. Fen bilgisi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerimizden Saime Çetin, Sevda Eroğlu ve Dilan Geçit isimli arkadaşlarımız sosyal etkinlik amaçlı geliştirdikleri satranç turnuvası projelerinde Muş merkez ve köylere toplamda 50 adet satranç takımı hediye ettiler. Öğrencilerimiz bununla yetinmeyip bu okullarda en başarılı öğrenciler için turnuva düzenlediler.”

TURNUVADA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Satranç Turnuvası ile ilgili detaylı bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Sedat Bozarı, yarışmaya katılan tüm öğrencilerin başarılı olduğunu kaydederek: “Bu gün burada toplanmamızın nedeni de bu projenin nihayete ermesi içindir. Şüphesiz ki burada yarışan bütün arkadaşlarımız başarılıdır. Turnuvaya katılan tüm öğrencilerimize çeşitli ödüller verilecektir. Ancak burada bir adım öne çıkan ilk üç öğrencimize turnuvamız sonunda ek olarak birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri verildi.” dedi.

Kıyasıya öğrencilerin mücadele ettiği turnuvada Fatih İlköğretim Okulu öğrencisi Yunus Emre Bozyel birinci olurken, Çatbaşı Köyü İlkokulu öğrencisi Halik Koçlardan ikinci, Muş Alparslan Kız Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Esil Güneş ise üçüncü oldu. İlk üçe giren öğrencilere; birincilik kupası, çeyrek altın, katılım belgesi, 2000 parçalık zeka oyunu ve kitap hediye edildi. CİHAN

Yorumlar