Sason'da 300 dönüm çileği don vurdu

Batman'ın Sason ilçesinde yaklaşık 300 dönüm alanda çilekler dondan etkilendi.Çilek üretimin en çok yapıldığı köylerden Köprübaşı, Cevizli ve Yeniköyde don olaylarının meydana geldiğini belirten Köprübaşı Köyü Muhtarı Abdullah Şahin, "Seçim günü yağan ka.

Google Haberlere Abone ol
Sason'da 300 dönüm çileği don vurdu

Batman'ın Sason ilçesinde yaklaşık 300 dönüm alanda çilekler dondan etkilendi.

Çilek üretimin en çok yapıldığı köylerden Köprübaşı, Cevizli ve Yeniköyde don olaylarının meydana geldiğini belirten Köprübaşı Köyü Muhtarı Abdullah Şahin, "Seçim günü yağan kardan sonra 3-4 gün geceleri don olayları yaşandı. Daha sonra çileklerin yapraklarının tek tek dökülmeye başladığını gördük. Yeni çiçek açmaya başlayan çilek yapraklarının çoğu döküldü. Yaprakların yaklaşık yüzde 2 si kaldı. Eğer don vurmasaydı, 20-30 gün sonra mahsul almaya başlayacaktı. Zor durumdayız, Çilekten başka gelirimiz yok. Yetkililerden yardım talep ediyoruz" dedi.

Şahin, serada yetiştirdikleri çileklerin bile dondan etkilendiğini ve yapraklarının döküldüğünü kaydetti.

Köylülerden Mizbah Şahin ise "Bir tek gelirimiz çilekti, onu don vurdu, Batman milletvekillerimizin bize destek çıkmalarını bekliyoruz. Yoksa evlerimizi toplayıp, köyü boşaltıp başka illere taşınmak zorunda kalacağız" ifadelerini kullandı.

Sason Kaymakamı Cihat Arık da konunun kendilerine intikal ettiğini fakat üreticilerinin çoğunun tarım sigortası yaptırmadıkları için zararlarının Tarım Bakanlığı tarafından karşılanmayacağını buna rağmen İlçe Tarım Müdürünü görevlendirerek köye gönderdiklerini ve yapılabilecekleri her türlü yardımı yapmaya çalışacaklarını ifade etti.
CİHAN

Yorumlar