Şaşkın hırsız süpürgenin sapıyla markete girdi

Zonguldak'ta yaşanan ilginç hırsızlık olayının zanlısı serbest bırakıldı. Acemi hırsızın markete girme ve süpürge sapıyla camı kırma anı güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Hırsızlık zanlısı E.Ç.'nin delilleri yok etmek...

Google Haberlere Abone ol
Şaşkın hırsız süpürgenin sapıyla markete girdi

Zonguldak'ta yaşanan ilginç hırsızlık olayının zanlısı serbest bırakıldı. Acemi hırsızın markete girme ve süpürge sapıyla camı kırma anı güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Hırsızlık zanlısı E.Ç.'nin delilleri yok etmek amacıyla söküp götürdüğü güvenlik kamera görüntüleri, olaydan 15 gün sonra zanlının yakalanmasıyla ortaya çıktı.

Marketin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre zanlı E.Ç., 1 Mayıs Regaip Kandili gecesi saat 04.34'te marketin önüne geliyor. Önce etrafı kontrol eden zanlı, cam bölmeyi zorluyor. Bunda başarılı olamayan şahıs, sonra marketin etrafında ele geçirdiği süpürgenin sapıyla camı zorlayarak içeriye giriyor. Bu defa ara kapıyla karşılaşan hırsızlık zanlısı, eline lüks geçiriyor. Ses yapmasın diye lüksün tüpünü çarşafa saran E.Ç., camı kırarak marketin ana bölümüne giriyor. 4 dakikalık mücadelenin ardından 04.38'de içeriye giren zanlı, ilk iş olarak kasa bölümüne geçiyor. Kasadan aldığı paraları cebine koyan şahıs, madeni paraları ise kasasıyla cebine boşaltıyor. Bu sırada paraların bir kısmının yere saçıldığı görülüyor. Paraları cebine indirirken güvenlik kamerası tarafından kaydedildiğini fark eden şahıs, güvenlik kamerası ve ekranı söküyor. Şahıs cihazın kablolarını koparmasıyla görüntü kesiliyor.

Zanlı, banknot ve madeni paranın yanı sıra kendisini görüntüleyen güvenlik kamerası sistemi, ekran ve bilgisayar kasasını alarak otomobiliyle olay yerinden uzaklaştı.

Sabah iş yerine geldiğinde, marketin camlarını kırılmış vaziyette görünce şok geçiren market sahibi Halit Korkmaz, durumu polise haber verdi. Polisin olay yerine gelmesinin ardından, olay yeri inceleme ekipleri market ve çevresinde inceleme yaptı. Kamera görüntülerinin götürülmesiyle olayı kimin gerçekleştirildiği anlaşılamadı.

Polisin yoğun çalışması sonucu zanlı, 15 gün sonra yakalanarak gözaltına alındı. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

SERBEST BIRAKILMASINA TEPKİ

İşlenen suçun açıkça ortaya çıkmasına rağmen hırsızlık zanlısının serbest bırakılmasıyla ikinci şoku yaşayan market sahiplerinden Halit Kahveci, yaptığı açıklamada, "Özellikle kandil gecesini seçmiş. Bize sabah erken gelen müşteriler haber verdi. Geldiğimizde dükkana baktık, camlar kırılmış. Bir miktar para, sigara ve bilgisayar ve kayıt cihazlarının tamamını toplayıp gitmiş. Önce marketin önünü süpürdüğümüz süpürgeyle beraber dış camı kırmış. Sonra lüksü alıp cam kapıyı kırmış. Sonra kasadan para almış, sonra kayıt cihazını görünce imha etmiş. Sonrası gözükmüyor. Polisler 15 gün içinde yakalamışlar. Bizi aradılar. Sigaraların bir kısmı ve kayıt cihazını geri aldık. Mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış. En çok serbest bırakılmasına şaşırdık. 4-5 bin lira civarında zararımız vardı, mahkeme kararıyla onları alacağız. Hırsız biraz acemiymiş. İçeriye paldır küldür girmiş. Bizim süpürgeyle içeriye girmiş. Enteresan bir hırsızmış.” dedi.

CİHAN

Yorumlar