Şaşıracaksınız ama burası bir Camii

Bafra Müftülüğü, Camileri hayatın merkezi haline dönüştürmek için faaliyetlerine hız verdi.

Google Haberlere Abone ol
Şaşıracaksınız ama burası bir Camii

Kaşıkçı İyigün Camii Mahfiline “Çocuk Oyun Odası” yapıldı. Açılışa İlçe Müftüsü İsmail Çiçek’in yanısıra, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, İl Müftü Vekili Enver Türkmen, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, din görevlileri ve aşırı sayıda vatandaşımız katıldı.

Bafra55 sitesinde yer sektör habere göre; Kaşıkçı İyigün Camii mahfiline hanımların namaz kılacakları bir bölüm ile camii arasında çocukların oynayacakları oyun odası yapıldı. Küçük yaşta camii ile tanışan küçükler büyüdükleri süre da cami meselesinde düşünceleri olumlu olabileceği kanaati hasıl oldu. Bu vesile ile kadınlar da camilere gelip basitçe ibadetlerini yapabilecektir.

Projenin mimarı Bafra Müftüsü İsmail Çiçek ise; “Bir gün Hz. Peygamber namaza durur. Kıraati kısa yaptığını gören sahabiler nedenini sorarlar. Hz. Peygamber anne yüreğinin dayanamayıp çocukla meşgul olabileceği için kısa sûre okudum buyurur. Bizde hem camiye çocukları ile gelen anneler sorunsuzca namaz kılsın, hem yavrularımız küçüklükten itibaren camiyi sevsin maksatlı Kaşıkçı İyigün camii kadınlar mahfiline çocuk oyun mekanını açtık. Çocukların camilerle ilk buluşmaları oyunla olmalıdır. Camilerde çocuk oyun odaları yaptırarak çocukların gönlüne girip camilerin büyüklere değil her yaştaki kişilerin hayatlarının merkezi durumuna getirmeyi amaçlıyoruz. Çocuk annesine-babasına camiye gidelim diyecek. Camiyi sevecek. Yani Bafra Müftülüğü din görevlilerimizle birlikte sahaya indik, çalışmalarımıza başladık. Bu Çocuk Oyun Odasını yapan Kaşıkçı İyigün Camii Din görevlisi Abdullah Ergin’e, cami cemiyet yetkililerine, cemaatine, bununla birlikte bu açılışta bizi yalnız bırakmayan Sayın Kaymakamımız Halis Arslan, İl Müftü vekilimiz Enver Türkmen, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Ali Katipoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.  

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar