Saruhanlı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden SAGEM projesine destek

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde Zafer Kalkınma Ajansı tarafından, Sosyal Altyapıyı Güçlendirme Eğitim Merkezi (SAGEM) projesi kapsamında üniversite öğrencileri, Dilek beldesinde anasınıfı öğrencilerine oyuncak ve ilköğretim öğrencilerine kitap hediye etti.

Google Haberlere Abone ol
Saruhanlı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden SAGEM projesine destek

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde Zafer Kalkınma Ajansı tarafından, Sosyal Altyapıyı Güçlendirme Eğitim Merkezi (SAGEM) projesi kapsamında üniversite öğrencileri, Dilek beldesinde anasınıfı öğrencilerine oyuncak ve ilköğretim öğrencilerine kitap hediye etti. Celal Bayar Üniversitesi Saruhanlı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin Şehit Emrah Akman İlköğretim Okulu'nda düzenlediği bu etkinlik sevindirdi.

Saruhanlı Gençlik Merkezi Sorumlusu Kadircan Odabaşı, yaptığı açıklamada ilçedeki gençlik hizmetlerinin iyileştirilmesi yoluyla sosyal altyapının güçlendirilmesi ve toplumsal gelişime katkı sağlanmasının amaçlandığını söyledi Bu gibi projelerin amacının topluma hizmet olduğunu, önümüzdeki günlerde kurslar, geziler ve turnuvalar da düzenlemeyi planladıklarını aktardı. Saruhanlı Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Ayşe Or ise bu gibi projelerin toplumum paylaşma duygusunu ön plana çıkardığını, bu vesileyle insanların birbirlerini daha iyi tanıyarak empati duygularının gelişmesine katkıda bulunduğunu ifade etti. Yine 2. sınıf öğrencisi Neriman Çetin de maddi karşılığı düşük olmasına rağmen küçük öğrencileri sevindirmenin mutluluğunun tarif edilemediğini belirterek, "Sosyal projelere toplumun her kesiminin destek vermesi gerekir. Toplumumuzun değer yargılarından bir tanesi de paylaşma duygusudur. Paylaşarak güzellikleri ortaya çıkardığımız gibi kırgınlıkları da beraberce çözebileceğimiz kanaatindeyim. Onun için elimizdekini karşıdaki insanlarla paylaştığımız ölçüde gerçek anlamda mutlu olabileceğimizi düşünüyorum." dedi.

Projeye katkıda bulunan diğer öğrenciler İpek Gürel, Ümran Erten, Burcu Adıgüzel, Kübra Ergül ve Saadet Kocacık da ziyaret ettikleri okulun öğretmenleri, idarecileri ve öğrencilerinin mutluluk duyduğunu, böyle projeleri her zaman destekleyeceklerini söyledi. CİHAN

Yorumlar