Sarraf’ın işlerini takip eden İranlı yurtdışına çıkmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında savcılığa gelen bir ihbarda, Rıza Sarraf’ın faaliyetlerine ilişkin İranlı Kamelia J.

Google Haberlere Abone ol
Sarraf’ın işlerini takip eden İranlı yurtdışına çıkmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında savcılığa gelen bir ihbarda, Rıza Sarraf’ın faaliyetlerine ilişkin İranlı Kamelia J. adlı kadında çok sayıda bilgi ve belge olduğu belirtildi. Söz konusu kadını araştıran polis dün akşam yurtdışına çıktığını belirledi.

İhbar mailinde İranlı Kamelia J. adlı kadının Sarraf’ın ticari işlerini takip ettiği, faaliyetlerine ilişkin birçok bilgi ve belgeye sahip olduğu belirtildi. Bu ihbar üzerine savcılık, emniyetten söz konusu kişinin Türkiye’de olup olmadığının araştırılması ve adresinin tespit edilmesini istedi. Polisin araştırması sonucu ihbarda adı geçen Kamelia J.nin dün gece Atatürk Havaalanı’ndan uçakla Dubai’ye hareket ettiği belirlendi.

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Zekeriya Öz’ün emniyette şüphelilere sorulacak soruların mühürlü bir örneğini alarak tutanak tuttuğu öğrenildi. Başsavcı Vekili Öz’ün, bu tutanağı tutmasının nedeninin ise, dinlemeye takılan bazı bakanlarla ilgili tapelerin tutanaklardan çıkarılmasının istenmesi olduğu ileri sürüldü. Öz’ün bu bilgi üzerine emniyete gittiği ve hazırlanan soruların mühürlü örneğini yanına aldığı belirtildi. Öz’ün soruların değiştirilmesi halinde sorumlular hakkında adli işlem yapacağını da söylediği öğrenildi.
CİHAN

Yorumlar