Sarraf ve Güler İmzalarını Attılar

Cezaevinden salıverilme koşulunu yerine getirdiler. Art arda imza atıp "varlıklarını" ispatladılar. Bu sırada sadece Doğan Haber Ajansı kameraları kayıttaydı.

Google Haberlere Abone ol
Sarraf ve Güler İmzalarını Attılar

28 Şubat'ta tutuklu bulundukları Cezaevi'nden "Adli kontrol tedbiri" uygulanarak serbest bırakılan Rıza Sarraf ve Barış Güler, polis karşısına çıkarak imza attı


KORUMALARIYLA GELDİ

Rıza Sarraf'ı taşıyan otomobil polis merkezinin bahçesine kadar giriyor. Otomatik demir kapının kapanmasının ardından kamerayı farkeden korumalar Sarraf'ın görüntüsünün kaydedilmesini engellemek için vücutlarını perde olarak kullanıyor. "17 aralık yolsuzluk ve rüşvet " soruşturması şüphelisi Rıza Sarraf korumalarının tedbir almasının ardından aracından iniyor. Sarraf'ı bu sırada gözle görmek bile güçleşiyor. Sarraf'ı bugün polis merkezine getiren neden, mahkemenin serbest bırakma koşulu olan "adli kontrol". 



5 DAKİKA KALDI, ÇIKIŞTA KORUMALAR YİNE ENGEL OLMAYA ÇALIŞTI

5 dakika polis merkezinde kalan Rıza Sarraf imza atarak, varlığını, kaçmadığını ispat ediyor ve polis merkezinden çıkıyor. 


28 ŞUBAT'TAN SONRAKİ SARRAF'IN İLK GÖRÜNTÜSÜ

Sarraf'ın en net görüntüsü de bu sırada kaydediliyor. Görüntülerin kaydedilmesinden kısa süre önce korumalar doğan haber ajansı kamerasına yöneliyor ve görüntü kaydetmesini engellemek için elinden geleni yapıyor. Sarraf'ı taşıyan otomobil polis merkezinden çıkarken korumaların ısrarlı engellemeleri devam ediyor. 

BARIŞ GÜLER YÜRÜYEREK GELDİ, YÜRÜYEREK ÇIKTI

17 Aralık Soruşturmasının bir başka şüphelisi, " adli kontrol" koşuluyla cezaevinden salıverilen eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler de imza için bir başka polis merkezine gitti bugün. Güler, kimliğini açıklamayan bir kadınla geldi polis merkezine; Sarraf'tan bir kaç dakika daha fazla, 12 dakika içerde kaldıktan sonra polis merkezinden çıktı. Çıkışta kimliği anlaşılamayan kadın da ona eşlik ediyordu ancak bir kaç metre geriden yürümeyi tercih etti. O sırada da Doğan Haber Ajansı kamerası kayıttaydı. Güler, polis merkezine geldiği gibi yaya olarak çıktı ve caddede yürüyenlerin arasına karıştı.

Yorumlar