Sarraf, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan iş adamı Rıza Sarraf, avukatı aracılığıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunuda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Sarraf, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan iş adamı Rıza Sarraf, avukatı aracılığıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunuda bulundu. Kılıçdaroğlu, ‘soruşturmanın gizliliğini ihlal, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs, iftira, sövme ve hakaret’ ile suçlandı. Dilekçede ayrıca MİT’in Sarraf hakkında rapor düzenlemediği iddia edildi.

Sarraf’ın avukatı Şeyda Yıldırım, suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdi. Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun 27 Ocak 2014 tarihli grup toplantısında Sarraf hakkında alenen hakaret, iftira, soruşturmanın gizliliğini ihlal, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs, masumiyet karinesini ihlal eden suçları işlediğini savundu. Kılıçdaroğlu’nun medya aracılığıyla kitlelere ulaşan ve etkileri halen devam etmekte olan sözler söylediğini kaydeden Yıldırım, şüphelinin elinde tutarak kameralara gösterdiği bir fotoğraf üzerinden müvekkiline yönelik saldırılarda bulunduğunu savundu.

Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Rıza Sarraf’ı da aynı karede gösteren ve bir törende çekilmiş fotoğrafı gösterdiğini belirten Yıldırım, söz konusu fotoğrafın 24 Kasım 2013 tarihinde Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı Trabzon Akyazı Spor Yerleşkesi ile Trabzonspor tesislerinin temel atma töreninde çekildiğini söyledi. Müvekkilinin yönetim kurulu başkanı olduğu Royal Denizcilik Endüstriyel Makine ve Kıymetli Madenler firması ile Trabzonspor Kulübü arasında 2013-2014 sezonu için sponsorluk sözleşmesi imzalandığını kaydeden Yıldırım, bu sözleşme kapsamında kulübe büyük bir miktar ödeyerek sponsor olan müvekkilinin temel atma törenine davet edildiğini belirtti.

“Yıllarca bürokrasinin çesitli ve üst kademelerinde gorev yapan şüphelinin bunun bir devlet protokolü olmadığını bilmiyor olma ihtimali yoktur.” diyen Yıldırım, “Kaldi ki şüphelinin bunu bilmediğinden değil tamamen gerçek dışı beyan ve hem hakaret hem de suç içerikli saldırılarına meşru zemin hazirlama gayesiyle ileri sürdüğü inancındayız.” dedi.

'KILIÇDAROĞLU'NUN HACIOSMANOĞLU'NUN İSMİNİ HİÇ ZİKRETMEMESİ, SUÇ KASTINI ORTAYA KOYUYOR'

Dilekçede, “Şüphelinin elindeki resimde bulunanların isimlerini beyan edip hatta oklarla bu isimleri yazılı olarak belirtmiş olmasına rağmen orada bulunulma amacı olan Trabzonspor Kulübü tesis temel atma töreninin mimarı olan Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan hiç bahsetmemesi, şüphelinin suç işlemekteki kastının yoğunluğunu açıkça ortaya koymaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Kılıçdaroğlu’nun söz konusu konuşmasında, “Kim var burada Rıza Sarraf var şu anda hapiste biliyorsunuz bakanlara rüşvet veren” ifadesini kullandığını söyleyen Yıldırım, müvekkili hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet hükmü olmadığı gibi açılmış bir kamu davası dahi bulunmadığını belirtti.

Mahkeme kararı olmadan herkesin masum olduğuna işaret eden Yıldırım, “Şüpheli yaptığı bu açıklama ve kullandığı hitap tarzıyla suçsuzluk karinesini ihlal ettiği gibi aynı zamanda adil yargılamayı da etkilemeye tesşebbüs etmiştir. Şüphelinin asıl amacı da budur. Şüpheli tüm basın organlarında yer alan bu beyanlarıyla müvekkilimi toplum huzurunda işlemediği bir suçun faili olarak lanse etmiştir. İddia kelimesini dahi kullanmaktan imtina eden şüphelinin bu tavrının hukuki himaye görebilmesi mümkün değildir.” dedi.

'MİT, SARRAF HAKKINDA RAPOR DÜZENLEMEDİ'

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, MİT’in Başbakan’a 18 Nisan 2013 tarihinde Sarraf ile ilgili rapor verdiğini de söylediği kaydedilen dilekçede, Sarraf’la ilgili düzenlenen ve suç işlediğine dair tespitler içeren bir rapor bulunmadığı ileri sürüldü. Dilekçede, MİT’in görev ve faaliyetlerine ilişkin evrak ve bilgiye ulaşmanın da ifşa etmenin de suç olduğu hatırlatıldı. Yıldırım, “Sözde MİT raporuna atıf yapan şüphelinin müvekkilimi kamuoyu nezdinde suçlu ilan edip kamuoyu vicdanında mahkum ettirmeyi hedeflediği son derece açıktır.” iddiasında bulundu.

Başbakan’ın konuyla ilgili soruya, “MİT bir defa uyarı yapmaz, tespit yapar. İsmi geçen zat ile ilgili bana herhangi bir suç duyurusu gelmemiştir.” cevabını verdiğini kaydeden Yıldırım, “En yetkili merci tarafından yapılan bu açıklama açıkça göstermektedir ki MİT tarafından müvekkilim aleyhinde tespitler içeren bir rapor hazırlanmamıştır ve müvekkilim müşteki ile ilgili olarak Başbakanlık makamına herhangi bir suç duyurusu da yapılmamıştır.” dedi.

Dosyada yayın yasağı bulunduğunu savunan Yıldırım, “Basına açık bir toplantıda, CHP’nin Genel Başkanı sıfatının arkasına saklanılmak suretiyle soruşturma dosyasında olduğunu belirttiği tapeler okunmuştur. CHP Genel Başkanı ve CHP İstanbul milletvekili olan şüphelinin basına açık bir toplantıda bu kadar umursamaz bir tutumla suç işleyebiliyor olmasını mevcut yasal düzenlemelerimizin himaye edebilmesi mümkün değildir.” ifadelerini kullandı. Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun tapeleri değiştirerek okuduğunu savundu.

Şüpheli tarafından söylenen sözlerin müvekkilinin, kamuoyu nezdinde küçük düşmesine, mesleki ve insani boyutta çok büyük zararlar görmesine sebep olduğunu ileri süren Yıldırım, “Şüpheli kamuoyu huzurunda müvekkilimi “rüşvet veren kisi” olarak lanse etmiş ve henüz Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması bile tamamlanmamışken müvekkilimi “hükümlü” ilan etmiştir. Şüphelinin söylemleri milyonlara ulaşmıştır ve ulaşmaya da devam etmektedir. Müvekkilim müştekiyi hedef alan ve şüpheli tarafından sarf edilen sözlerin hakaret, iftira, soruşturmanın gizliliğini ihlal ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarını oluşturduğu ortadadır.” dedi.

Yıldırım ayrıca, Kılıçdaroğlu hakkında 100 bin TL’lik manevi tazminat davası da açtı.
CİHAN

Yorumlar