Sarıveliler Belediye Başkanı Samur: Siyaset hizmet etmek için bir araç

Karaman'ın Sarıveliler ilçesi Belediye Başkanı Hayri Samur, ilçenin bölgesel şartlar nedeniyle diğer şehirlere oranla oldukça sınırlı bir imkana sahip olmasına rağmen kurumsal ve bireysel anlamda yapılacak hamle ile önünün açılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıveliler Belediye Başkanı Samur: Siyaset hizmet etmek için bir araç

Karaman'ın Sarıveliler ilçesi Belediye Başkanı Hayri Samur, ilçenin bölgesel şartlar nedeniyle diğer şehirlere oranla oldukça sınırlı bir imkana sahip olmasına rağmen kurumsal ve bireysel anlamda yapılacak hamle ile önünün açılacağını söyledi. Siyasetin halka hizmet için bir araç olduğunu belirten Samur, Karaman Polisevi'nde basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda ilçenin tarihi, kültürel ve coğrafi açıdan önemli bir potansiyeli olduğunu belirtti.

Yerel yönetimlerin Türkiye'de önemli yapı taşlarından biri olduğuna dikkatleri çeken Samur, Karaman ve Akdeniz Bölgesi'ne ulaşım sorunlarını çözen bir Sarıveliler'in, kiraz ve balını iyi pazarlayabilmesi halinde ekonomisinin canlanacağını kaydetti. Karacaoğlan’ın diyarı olarak bilinen Sarıveliler’de ünlü halk şairinin mezarının bulunduğuna dikkatleri çeken Samur, hem bunu, hem de Haziran ayında 7'si düzenlenecek şenliği ilçenin tanıtımı noktasında değerlendireceklerini belirtti.
Belediyeye gelen 150 bin liradan zorunlu harcamalardan sonra 10 bin lira kaldığına dikkatleri çeken Samur, "Benim nihai amacım, şehrimizi tekerleğin değmediği yer olmaktan çıkarıp, tarım, ticaret, dağ ve doğa turizminin merkezi haline getirmek ve dünya markası doğal ürünlere ev sahipliği yapmaktır. Ve şehrimizde ürettiğimiz ürünlerin tanıtılması yanında anında pazarlara ulaştırılabileceği çok hızlı iletişim ve ulaşım imkânlarına kavuşmaktır. Rahmetli eski genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun misyonunu benimsiyor, onun çizgisinde güzel işler yapmaya çalışıyorum." dedi.

İlçenin kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin belirli bir hassasiyetle çalışarak kendine has değerlerini iyi kullandığında kabuğunu kıracağına inandığını dile getiren Samur, “İlçemiz, yarınlarda çok daha önemli olacak ve halkımıza rahat ve huzurlu bir hayatın kapısını aralayacak, doğal, iktisadi ve sosyal sermaye açısından oldukça zengindir. Önemli olan yeni dönemde bunları harekete geçirebilmektir. Bir şehir, içindeki insanlarla, doğal, kültürel ve tarihi varlıklarıyla değerlidir. İnsan kâinatın özüdür. Çünkü yaşadığı çevreyi, şartları değiştirerek, dönüştürerek her türlü imkânsızlığı imkâna; yokluğu, yoksulluğu varlığa ve zenginliğe çeviren insandır." şeklinde konuştu.
Sarıveliler Belediyesi olarak 2009-2013 yılları arasını iyi değerlendirdiklerini ifade eden Samur, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hem konut noktasında hem de alt yapı noktasında önemli işler yaptıklarını ifade etti.

Kamu kurumlarının idarecilerinden ve basın mensuplarından ilçeye bizzat gelerek ilçenin gelişimi anlamında aktif katkı beklediklerini söyleyen Samur, Karaman'ın 2. büyük ilçesi Sarıveliler'in önemli bir sıçrama yapacağına inandığını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar