Sarısülük davasının 6. duruşması tamamlandı

Ankara’daki Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük ile ilgili Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 6. duruşması sona erdi. Mahkeme, sanık A.Ş.’nin tutuklanmasına karar verdi. Duruşmaya Ethem...

Google Haberlere Abone ol
Sarısülük davasının 6. duruşması tamamlandı

Ankara’daki Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük ile ilgili Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 6. duruşması sona erdi. Mahkeme, sanık A.Ş.’nin tutuklanmasına karar verdi.

Duruşmaya Ethem Sarısülük’ün ailesi, avukatları, davanın tutuksuz sanığı A.Ş, sanığın avukatları, bazı CHP’li milletvekilleri ve çok sayıda izleyici katıldı. Söz alan avukat Murat Yılmaz, "Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi’nin verdiği gerekçeli kararında sanık vekilleri tarafından hazırlanan raporlar mahkeme tarafından incelenmemiş. AYM’de mahkemenin bunu incelemediği gerekçesi ile yeniden yargılanma talebi verdi. Bizim de sunduğumuz raporları incelemeniz gerekiyor. Bu dosya Yargıtay aşaması ile bitecek dosya değil. Anayasa Mahkemesi’ne, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gidecek." dedi.

Avukatların daha önceki duruşmada müzakere odasında bulunan kişilerin kim olduğu sorusuna mahkeme başkanı, müzakere salonunda bulunan kişilerin sanığın korumaları olduğunu söyledi. Mahkeme başkanı ayrıca koruma önlemlerinin jandarma ve polis tarafından alındığını belirtti.

Davanın geldiği aşamada mütalaasını veren savcı, "İstanbul Gezi Parkı’ndaki olaylara destek vermek amacı ile Ankara’nın çeşitli semtlerinde gösteriler yapıldı. Kızılay Güven Park ve Yeni Karamürsel önünde çevik kuvvet polisi konuşlandırıldı, göstericiler görevli memurlara taş, demir bilge atmak sureti ile karşı çıktılar. Çevik kuvvete, Güven Park ve Milli Müdafaa Caddesi üzerine çekilme talimatı verildi. Ancak kalkancı konumunda yanında 4 arkadaşı bulunan sanık geride kaldı. Sanık, mermiyi silahın hazneye sürükledi, iki eli havaya, bir eli de göstericilerin üzerine ateşledi. Ateşlenen silahtan çıkan mermi, Ethem Sarısülük taş attıktan sonra sola dönüşünde kafasının sağ tarafına geldi. Sarısülük yaralandı ve hastaneye kaldırıldı, tedavisine devam edildiği sırada vefat etti." ifadelerini kullandı. Savcı ayrıca iddianamede bahsedildiği gibi olayın meşru müdafa olmadığını, olası kastla adam öldürme olduğunu ve sanığın 26 yıl 4 aydan 33 yıl 8 aya kadar cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme, verdiği ara kararda sanık avukatlarına mütalaa için süre verilmesine ve istenen ceza miktarı dikkate alınarak sanık A.Ş’nin tutuklanmasına karar verdi. Kararın bu bölümünün okunmasından sonra sanık duruşma salonunu terk etti. Bunun üzerine duruşmayı izlemeye gelenler sanığa tepki gösterdi. Duruşma salonunun boşaltıldığı sırada da bazı avukatlar, sanık avukatlarına pet şişe fırlattı. Salonun boşaltılmasından sonra mahkeme başkanı ara kararı yazdırdı ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. CİHAN

Yorumlar