Sarıkaya’da iki gün süren satranç turnuvası sona erdi

Yozgatın Sarıkaya ilçesinde Türkiye Satranç Federasyonu İlçe Temsilciliği ve ilçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından 10- 15 yaş grubu arasında düzenlenen satranç turnuvası sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıkaya’da iki gün süren satranç turnuvası sona erdi

Yozgatın Sarıkaya ilçesinde Türkiye Satranç Federasyonu İlçe Temsilciliği ve ilçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından 10- 15 yaş grubu arasında düzenlenen satranç turnuvası sona erdi. Turnuvada dereceye girenler Yozgat Merkezde yapılacak olan turnunvada ilçelerini temsil edecek.

Sarıkaya Spor Salonu'nda 200 öğrencinin birinci olmak için yarıştığı turnuva renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye Satranç Fedarasyonu Sarıkaya Temsilcisi Neşet Kılıç, yaptığı açıklamada, iki gün süren turnuvaya oğun katılım olduğunu söyledi.

Kılıç, "Katılımlar şaşırtıcı derecede yüksek. Sınırlı tuttuğumuz turnuvaya yaklaşık 200 öğrenci katıldı. İlçemizde satrança büyük ilgi var. Bunu kurumsallaştırıp bir adım ileriye götürebilirsek mutlu olacağız. Satranç, bilimsel olarak insan zekasını yüzde 6-8 oranında geliştirmektedir. İnsanların sosyalleşmesi hafızanın güçlü kalması daha pratik çözüm yolları hayata dair bulması noktasında satrançla ilgilenen arkadaşların daha başarılı olduğu görülmektedir. İnsanın kişilikli özgüvenini artırıcı düşündürücü ve eylemde harekette doğru adım atmasında çok ciddi katkıları olduğu tesbit edilmiştir. Bu noktada bizler satrança olan ilgimizi devam ettiriyoruz." dedi.

Sarıkaya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Kenan Erdoğan da ilçede ilk defa bu kadar yoğun katılımlı turnuva düzenlediklerini belirtti. Erdoğan, "İlk defa böylebir organizasyon yapıyoruz. Amacımız ilçmizde gençlerimize çocuklarımıza öğrencilerimize satrancı sevdirmek ve yaygınlaşmasını sağlamak. Bu kapsamda dereceye giren öğrencilerimize madalya takdim ettik. Turnuvada dereceye giren ilk 3 öğrencimiz Yozgat’ta yapılacak turnuvada ilçemizi temsil edecek. Bu vesile ile öğrencilermize şimdiden başarılar diliyorum." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar