Sarıkaya'da halk oyunları antrönörlük kursu açıldı

Yozgat’ın Sarıkaya Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Türkiye Halk Oyunları Federosyonu tarafından desteklenen halk oyunları antrenörlük kursu açıldı. Sarıkaya Öğretmenevi'nde devam eden kursa...

Google Haberlere Abone ol
Sarıkaya'da halk oyunları antrönörlük kursu açıldı

Yozgat’ın Sarıkaya Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Türkiye Halk Oyunları Federosyonu tarafından desteklenen halk oyunları antrenörlük kursu açıldı. Sarıkaya Öğretmenevi'nde devam eden kursa 37 kursiyer katılıyor. İki hafta sürecek kurs sonunda başarılı olanlara sertifikaları verilecek.

Sarıkaya Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kenan Erdoğan, yaptığı açıklamada, halk oyunları antrönürlük kursunun ilçelerinde açılmasının önemli olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bu kursun açılmasındaki amacımız bölgemizde, anadoluda Yozgat’ta unutulmaya yüz tutan halk oyunlarının yeniden canlandırılmasını sağlamak. Bu konuda gerçekten üretken halkoyunları ekibi çıkmıyor. Bizde bu kapsamda halk oyunları antrönörlük kursu açarak Yozgat yöremize ve diğer bölgelerimize ait halk oyunlarının unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılmasını sağalamak istiyoruz. Kursumuza pek çok ilimizden katılım oldu. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlerimize halk oyunları antrönörlük sertifikası vereceğğiz." dedi.

CİHAN

Yorumlar