Sarıkaya’da bin 600 öğrenciye giysi yardımı yapıldı

Yozgat Sarıkaya Kızılay Şubesi tarafından ilçe merkez ve köy okullarında eğitim gören bin 600 öğrenciye mevsimlik giyim yardımında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Sarıkaya’da bin 600 öğrenciye giysi yardımı yapıldı

Yozgat Sarıkaya Kızılay Şubesi tarafından ilçe merkez ve köy okullarında eğitim gören bin 600 öğrenciye mevsimlik giyim yardımında bulundu.
Yunus Emre Anadolu Lisesi konferans salonunda dağıtım töreni düzenlendi. Sarıkaya Türk Kızılayı Şube Başkanı Doğan Çiftçi, yaptığı konuşmada bu yardımların özel bir firma tarafından şubelerine gönderildiğini ve kendilerinin sadece aracı olduğunu ifade etti.
Sarıkaya kaymakamlığı ve milli eğitim müdürlüğü ile maddi durumu iyi olmayan öğrencileri tespit ettiklerini kaydeden Çiftçi, "Biz, bu yardım kampanyasını 7 yıldır yürütüyoruz ve yedi yıldır da maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizi bir nebze de olsa sevindirmeye çalışıyoruz. İlçemizde bulunan merkez ve köy okulları dahil olmak üzere 35 tane okul ve bin 620 öğrencimize bu yardımlar okul müdürlerimiz sayesinde ulaştırılacak.Yardım kampanyalarımız sadece öğrencilerimizle sınırlı kalmayıp, maddi durumu iyi olmayan ailelere de yapılmaktadır. Durumları iyi olmayan ailelerimiz için giyim malzemelerimiz önümüzdeki bir kaç ay içerisinde gelecek ve onları da sevindirmeye çalışacağız. Öğrencilerimizin tespiti konusunda bizlere yardımcı olan ilçe milli eğitim müdürlüğümüze de teşekkür ederim."dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir’de yardım yapan özel firmaya ve bu yardıma aracı olan Sarıkaya Türk Kızılayı Şubesi'ne teşekkür ederek maddi durumu iyi olmayan öğrencileri sevindirmenin çok büyük bir sevap olduğunu söyledi. Demir, “İlçe merkezi ve köy okullarımızda ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz okul müdürlüklerimizce belirlendi. Bu öğrencilerimizin mevsimlik ihtiyaçları takım olarak bu kampanya kapsamında giyim yardımı olarak karşılanacak. Ben bu vesile ile Kızılay şubemize ve yardımda bulunan firmaya çok teşekkür ediyorum."diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar