Sarıkamış şehitlerinin kardan heykellerini yapıyorlar

‘Türkiye Şehitleriyle Yürüyor’ Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri kapsamında 3 öğretmen ve 26 öğrenci, 90 yıl önce Allahu Ekber Dağları'nda donarak şehit olan 90 bin Mehmetçiğin kardan heykellerini yapıyor.

Google Haberlere Abone ol
Sarıkamış şehitlerinin kardan heykellerini yapıyorlar

‘Türkiye Şehitleriyle Yürüyor’ Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri kapsamında 3 öğretmen ve 26 öğrenci, 90 yıl önce Allahu Ekber Dağları'nda donarak şehit olan 90 bin Mehmetçiğin kardan heykellerini yapıyor.

Kars Valiliği tarafından 03-05 Ocak 2014 tarihlerinde düzenlenecek 99. Yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri'nin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Kars Valisi Eyüp Tepe, 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' etkinliklerinin hazırlık aşamalarını yerinde incelemek üzere Sarıkamış'a geldi. Vali Eyüp Tepe, beraberinde Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey ile Sarıkamış Kayak Merkezi’nde yapımı devam eden kardan heykelleri de yerinde inceleyerek, heykelleri yapan öğrenci ve öğretmenler ile görüştü.

20 BİN KİŞİ SARIKAMIŞ’A GELECEK

Bu yılki anma etkinlilerine geçtiğimiz yıl olduğu gibi 15 ile 20 bin civarında katılım beklediklerini belirten Vali Tepe, 81 ilden özellikle gençlerin anma etkinlikleri için Sarıkamış’a akın edeceğini söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yoğun bir organizasyonları olacağını belirten Tepe, “Bu yıl 99’unu yılında Allahu Ekber şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anacağız. Sarıkamış Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz ile anma etkinliklerinin düzenleneceği mekanları yerinde inceleyerek varsa eksiklikler gidereceğiz. Valiliğimiz, kaymakamlığımız, belediyemiz ve Kars halkı olarak bu geniş organizasyona hazırız. Öğrencilerimiz de kardan heykeller yapıyor. Onların da çalışmalarını yerinde görmek istedik. Oldukça başarılılar. Artık anma etkinliklerine başlamış olduk ve hazırız." dedi.

ANMA ETKİNLİKLERİ DOLU DOLU YAŞANACAK

Vali Tepe, incelemelerinin ardından, 3 Ocak 2014 Cuma günü başlayacak anma etkinlikleri programları ile ilgili bilgi verdi. 3 Ocak Cuma günü şehit ve gazi aileleri onuruna Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından SİMER Otel’de yemek verilmesi ile başlayacak etkinliklerde aynı gün Sarıkamış Toprak Otel’de ‘Sarıkamış Harekâtı’ Konulu Konferans düzenlenecek.

Vali Tepe programı şöyle açıkladı: “Akşam da Sarıkamış’ta Kazım Karabekir Paşa Camiinde Mevlid-i Şerif ve Hatim Programı düzenlenecek.
4 Ocak günü Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından kayak merkezinde yapılan kardan şehit heykellerinin açılışı yapılacak. Açılış konuşmalarının ardından Sarıkamış Şehitleri Özel Programı icra edilecek ve daha sonra Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı Dağ Arama Kurtarma Timi, Kayak Merkezinde meşaleli iniş gösterisi yapacak. Akşam Sarıkamış Kapalı Spor Salonunda şiir dinletisi düzenlenecek.

5 Ocak Pazar günü ise 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' anma yürüyüşü Kızıl Çubuk köyü ile Yukarı Sarıkamış köyü arasında 8,5 kilometre uzunluğundaki Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur Yolu üzerinde gerçekleştirilecek. Ardından Yukarı Sarıkamış Şehitliğinde tören programı icra edilecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından anıta, çelenkler sunulacak. Protokol tarafından yapılacak konuşmalardan sonra şehitlik defteri imzalanacak. Etkinlikler ikram ile son bulacak.”

VALİ TEPE, YENİ BAKANLARI SARIKAMIŞ’A DAVET ETMEK İÇİN ANKARA’YA GİTTİ

Vali Eyüp Tepe, görevlerine yeni atanan bakanları, Sarıkamış şehitlerini anma etkinliklerine davet etmek için Ankara’ya gitti. Vali Tepe üç bakanlık ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Sarıkamış şehitlerini anma alanları bölgesine çeşitli yatırımları olduğunu kaydetti. CİHAN

Yorumlar