Sarıkamış Şehitleri Uşak’ta anıldı

Sarıkamış’ta 99 yıl önce şehit olan 90 bin asker için Uşak’ta 'Gençlik Şuhedanın İzinde' yürüyüşü düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıkamış Şehitleri Uşak’ta anıldı

Sarıkamış’ta 99 yıl önce şehit olan 90 bin asker için Uşak’ta 'Gençlik Şuhedanın İzinde' yürüyüşü düzenlendi. Anma programı kapsamında Uşak’ın Banaz ilçesinden koşmaya başlayan Maratoncu Akın Yeniceli ile Osman Yaşar, getirdikleri Türk bayrağını öperek Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden’e teslim etti. Bayrak tesliminden sonra il protokolü, öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile belediye meydanında başlayan yürüyüş, kent meydanında son buldu.

Kent meydanındaki program ise saygı duruşu ve istiklal marşı okunması ile devam etti. Anma programında konuşan Uşak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hikmet Fidan, “Bugün Sarıkamış şehitlerimizi anma günüdür. Bugün 99 yıl önce millet için bayrak için vatan için namus için canlarını feda eden kardelenlere, kar çiçeklerine dua günüdür. Sarıkamış, gökten kurşun olup yağan karın ve bir bıçak kadar keskin olan ayazın dağladığı sineleri vatana siper eden, sevdikleri yerine vatan toprağına sarılıp kefen olarak bembeyaz karlara bürünen ve tarihe, vatanına adanmışlık abidesi olarak gecen 90 bin Mehmet’in yattığı yerdir.” dedi.

Günün anlamına binaen konuşması için kürsüye davet edilen AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş’in kürsüye çıktığı sırada bir grup MHP’li “şehitlere kelle diyenler burayı terk etsin” diyerek alandan ayrıldı.

Milletvekili Güneş ise konuşmasında, “Bugün Sarıkamış Harekatı'nın 99. yılını birlikte anıyoruz. Geçen sene eski Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç ile beraber 10 bin gencimizle beraber ben de orada olmak üzere Sarıkamış’ta yürüdük. 8 kilometrelik yolu karlar altında yürüdük. Mutlaka tüm gençlerimiz oraya gitmelidir ve tarihimizi öğrenmelidir. Çanakkale’ye gitmelidir ve tarihimiz hepimizindir. Başta Gazi Mustafa Kemal ve tüm şehitlerimizi rahmet ile anıyorum.” diye konuştu.

VALİ ERDEN: HER BİR VATAN EVLADI BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ

"Bundan 99 yıl önce aralık ayının son haftası, ocak ayının ilk haftası doğuda Sarıkamış’ta Allahu Ekber dağlarında hüzünlü bir öykü var." diyerek sözlerine başlaya Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ise şunları ifade etti: “Gerçek bir hayat hikayesi. Rakamları 60 bin, 90 bin diye telaffuz ederiz ama her bir vatan evladı ayrı bir değer bizim için ülkelerini savunmak, vatanlarını korumak ve itaat içerisinde kaderin cilvesini gösteren, o kış aylarında fedakarlıkların en güzelini yapmışlar ve ülkeleri için canlarını feda etmişler, her bir vatan evladı bizim için çok değerli, ülkemiz için ne kadar fedakarlık yaptıklarını ne kadar anlatsak azdır.” CİHAN

Yorumlar