Sarıkamış şehitleri için 1856 kilometre pedal çevirecekler

Türkiye Bisiklet Federasyonu, Sarıkamış Şehitleri’ni anmak için Türkiye turu düzenliyor.

Google Haberlere Abone ol
Sarıkamış şehitleri için 1856 kilometre pedal çevirecekler

Türkiye Bisiklet Federasyonu, Sarıkamış Şehitleri’ni anmak için Türkiye turu düzenliyor. Taksim’den start alan 10 kişilik bisiklet takımının, bin 856 kilometrelik yolu 12 günde alarak Sarıkamış’a ulaşması bekleniyor.

Bisiklet Federasyonu'nun bu yıl 5.’si düzenlenen Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Bisiklet Turu Taksim’den start aldı. Daha önceden hazırlık yapılmasına rağmen bisikletçilerin Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde tören yapmasına İstanbul Valiliği izin vermedi. Bisikletçiler tören için yaklaşık 200 metre uzaklıktaki Gümüşsuyu’nda bulunan Alman Başkonsolosluğu’na gitti. Bisikletçiler Sarıkamış’a gitmek üzere buradan start aldı.

Bisiklet Federasyonu Teknik Kurulu üyesi ve aynı zamanda takım kaptanı Gazi Bilir, 5. kez Sarıkamış’a doğru gittiklerini söyledi. Turun bin 856 kilometreyi kapsadığını ve 11 etaptan oluştuğunu kaydeden Bilir, “Tura 4 takımdan milli sporcular katılıyor. 10 sporcuyuz. Hepimiz birlikte hareket ediyoruz. Her gün bir etap gidiyoruz. Amacımız Sarıkamış’ta yaşanan olayları, Yemen’de yazlık kıyafetlerle giden askerlerimizi, tek kurşun atmadan donarak öldüğünü gençlerimize hatırlatmak ve bisiklet sporuna destek verdiğimizi göstermek.” dedi.

'AMACIMIZ ŞEHİTLERİMİZİN HİSSETTİĞİNİ HİSSETMEK'

Tura İstanbul’dan başladıklarını ifade eden 2011 yılı gençler Avrupa Şampiyonu Ahmet Örken ise, “İlk durağımız Bolu. Belli yerleri bisikletle geçeceğiz. Gittikçe hava şartları kötüleşecek. Şehitlerimizin bu soğukta hissettiklerini, onlar kadar olmazsa da, hissetmek için bisikletle yola çıktık.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar