Sarıkamış şehitleri Erzincan’da anıldı

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor Anma Yürüyüşü' Erzincan'da yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sarıkamış şehitleri Erzincan’da anıldı

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor Anma Yürüyüşü' Erzincan'da yapıldı. Sabahın erken saatlerinde binlerce vatandaş, Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçiği anmak için yürüyüş gerçekleştirdi.


Yürüyüş Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 13 Şubat Spor Salonu önünde başladı ve Fevzipaşa Caddesi üzerindeki yaklaşık 3 kilometrelik yol takip edilerek Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Soğuk havaya rağmen yürüyüşe katılan vatandaşlar 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Vatan Sana Canım Feda' ve 7Her Türk Asker Doğar' sloganları attı. Cumhuriyet Meydanı’na son bulan yürüyüşte vatandaşlar İstiklal Marşı’nı okudu.

Anma yürüyüşü hakkında açıklamada bulunan Vali Yardımcısı Fatih Kaya, “Erzincan’da yoğun bir katılım ile Sarıkamış Harekâtı sırasında şehit düşen Mehmetçiklerimizi anmak için buluştuk. Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen bu yürüyüşte 'Beyaz hüzün' olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekâtı’nda vatanı uğruna can veren kahramanları anmak, hatıralarını genç belleklerde canlı tutmak için gencimiz, büyüğümüz, küçüğümüz hep birlikte şehitlerimizi andık. Amacımız Sarıkamış’ta şehit düşen Mehmetçiklerimizin bu vatanı bizlere nasıl emanet ettiğini göstermektir. Yürüyüşe katılan herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yürüyüşe Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Belediye Başkan Vekili Mehmet Cavit Şireci, Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü K. Atanur Köseoğlu, sporcular, üniversite ve lise öğrencileri ile binlerce vatandaş katıldı. CİHAN

Yorumlar