Sarıkamış şehitleri anıldı

Bolu’da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Sarıkamış Harekâtı’nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen anma yürüyüşü sabah saatlerinde yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sarıkamış şehitleri anıldı

Bolu’da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Sarıkamış Harekâtı’nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen anma yürüyüşü sabah saatlerinde yapıldı. Yürüyüş sonrası Belediye Meydanı'nda anma töreni gerçekleştirildi.

Allahuekber Dağları'nda 90 bin askerin şehit düştüğü Sarıkamış Harekâtı'nın 99. yıl dönümü nedeniyle Bolu’da yürüyüş düzenlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün organize ettiği yürüyüş Kent Merkezi’nden başlayıp Belediye Meydanı'nda son buldu. Türk Kızılayı Bolu Şubesi’nin de destek verdiği etkinlikte il müdürlüğüne bağlı sporcular asker kıyafetleri giyip caddede uzandı. Konuşmalar boyunca hareketsiz bir şekilde yatarak, 99 yıl önce karlar üzerinde donarak hayatını kaybeden şehitleri anan öğrenciler büyük beğeni topladı.

Konuşmaların ardından hayatını kaybeden şehitler için dua okundu. Duanın ardından Necip Fazıl Kısakürek Kongre Merkezi’nde Sarıkamış Harekâtı’nın 99. yıl dönümü ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. CİHAN

Yorumlar