Sarıgül’den Topbaş’a çağrı: Elzem olmayan bütün ihaleleri durdur

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül’den Topbaş’a çağrı: Elzem olmayan bütün ihaleleri durdur

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a çağrıda bulundu. Seçimlere çok az bir süre kaldığını belirten Sarıgül, “Büyükşehir’deki elzem olmayan bütün ihaleleri durdurmasını ve 30 Mart akşamı sandığın sonucuna göre, demokrasinin tecellisine göre çalışmaların devam etmesi lazım.” dedi.

Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden Mustafa Sarıgül, İstiklal Caddesi’nde vatandaşlara konuştu. Topbaş'a selenen Sarıgül, “Büyükşehir’deki elzem olmayan bütün ihaleleri durdurmasını ve 30 Mart akşamı sandığın sonucuna göre, demokrasinin tecellisine göre çalışmaların devam etmesi lazım. Acil olmayan, hayati önem taşımayan şehir için günlük hizmetlerin dışında ana konuların mutlaka ve mutlaka 30 Mart’tan sonra planlanması demokrasi anlayışıdır. Demokratik kültür bunu gerektirir. Bu nedenle Kadir Topbaş’a buradan çağrıda bulunuyoruz. Benim projem olmaz, senin projen olmaz, benim şehrim olmaz, senin şehrin olmaz. Şehir hepimizin şehridir.” diye konuştu.

Taksim Meydanı’nın dünyanın en önemli demokrasi meydanlarından biri olduğunu ifade eden Sarıgül, şöyle devam etti: “Ne yazık ki Taksim Meydanı; plansız, programsız ve de projesiz bir şekilde bu güne kadar yapılan uygulamalarla tahrip edildi. Bunların sonucu olarak Taksim Meydanı bir beton tarlası haline geldi. Meydanın yanı başındaki Gezi Parkı, ortaya konan demokratik tepkiler hiçbir zaman unutulmamalıdır. Gezi Parkı’nda meydana konan önemli demokratik tepkiler, demokratik dünyada son derece önemli ölçüler içerisinde yer bulmuştur. İstanbullular tepeden inme kararlarla Gezi Parkı’nın kışla yapılmasına bütün Türkiye’de demokrasiye inanan yurttaşlarımız karşı çıkmıştır. Gezi Parkı, yurttaşların, halkımızındır. Gezi Parkı’nı bugünkü iktidara binlerce yurttaşımız elimizden alamazsın diye haykırmıştır. Ancak görüyorum ki Sayın Topbaş, toplumun bu tepkilerini hala anlayamamıştır. Anlaşılmış olsaydı şu anda kimseye sormadan bir meydan projesi konuşulmazdı. Şimdi Sayın Topbaş, bir meydan projesini açıklıyor.”

Taksim Meydanı’nın yeni halinde betonların çatladığını öne çıkaran bir fotoğrafı gösteren Sarıgül, “Burası yapılalı daha ne kadar geçti, betonun durumunu görüyorsunuz. Taksim şu anda bir beton yığını haline geldi. Burada bir belediye başkanının ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla olmaz.” dedi.

Meydan projesi yapılırken Mimarlar Odası, Mühendisler Odası ve her siyasi parti temsilcisinin katılımıyla bir yarışma bir jüri oluşacağını söyleyen Sarıgül, “Bu jüride bilim adamları olacak, doğayı ve çevreyi koruyanlar olacak. Böylesine açacağımız önemli bir yarışmayla ancak Taksim’i ve Gezi’yi yeni baştan planlayabiliriz. Atatürk Kültür Merkezi’nin önüne hangi ağaçların yapılması lazım? Meydanlar buluşma yeridir. Bir araya gelme yeridir. Meydanlar demokrasinin mabedidir. Burada nerede sanat, nerede kültür, nerede tiyatro merkezi olacak? Bunların hepsine bakmamız gerekiyor.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar