Sarıgül'den, Başbakan Erdoğan’a türkülü gönderme

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Silivri'de Başbakan'a derlediği türkü ile seslendi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül'den, Başbakan Erdoğan’a türkülü gönderme

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Silivri'de Başbakan'a derlediği türkü ile seslendi. Sarıgül, “Bekle kar altındaki buğday tanesi, yine onun sularıyla yeşereceksin. Gözyaşların çare değil ağlama büyü, başını dik tutabilirsen boy vereceksin. Her yanında allı morlu, güller açar türlü türlü. Bu fırtına dünden belli, baş edeceksin. Biz başaracağız Sayın Başbakan." dedi.

Mustafa Sarıgül, Silivri’de esnafı ziyaret etti. Sarıgül’e Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da eşlik etti.

Vatandaşlara seslenen Sarıgül, “3 kilometre ötede bu ülkenin genelkurmay başkanı orada. Buradan ülkeyi yönetenlere şöyle seslenmek istiyorum, sizin döneminizde önce birinci ordu komutanıydı sonra genelkurmay ikinci başkanı oldu. Sonra kara kuvvetleri komutanı sonra da genelkurmay başkanı oldu. Birlikte çalıştınız 10 sene. Yüz yüze baktınız. On senenin sonunda emekli olduktan sonra aldınız genelkurmay başkanını Silivri’ye gönderdiniz. 10 yıl bir şeyi olan bir adamı genelkurmay başkanı yapar mıydınız? Evinde milyon dolar kutular olan dışarıda, genelkurmay başkanı içeride. Emniyet mensubu arkadaşlarıma sesleniyorum. Polis bizim dostumuzdur. Soruşturmalar başladığı andan itibaren emniyet müdürü görevinden alınıyor. Polis arkadaşlarımızın tayini bir anda çıkıyor. Senin savcın benim savcım olursa adalete kimse güvenmez.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a derlediği türküyle seslenen Sarıgül, “Sayın Başbakan, benim türküm şu idi. Bekle kar altındaki buğday tanesi, yine onun sularıyla yeşereceksin. Gözyaşların çare değil ağlama büyü, başını dik tutabilirsen boy vereceksin. Her yanında allı morlu, güller açar türlü türlü. Bu fırtına dünden belli, baş edeceksin. Biz başaracağız Sayın Başbakan.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar