Sarıgül: Ulaşım öğretmen ve üniversite dahil tüm öğrencilere ücretsiz olacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, İstanbul’da ulaşım sorununu çözmeye ilişkin projelerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Ulaşım öğretmen ve üniversite dahil tüm öğrencilere ücretsiz olacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, İstanbul’da ulaşım sorununu çözmeye ilişkin projelerini açıkladı. Sarıgül, ulaşımın öğretmen ve üniversite dahil tüm öğrencilere ücretsiz olacağını söyledi. 65 yaş üzerindekilerin ücretsiz ulaşım hakkından yararlanmaya devam edeceğini kaydeden Sarıgül, “Ulaşım akşam 20.30 ile 06.30 arasında tüm yurttaşlarımız için yüzde 50 indirimli olacak.” dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda ulaşıma ilişkin projelerini anlattı. Vatandaşlara ‘Göstergeç’ isimli bir kart çıkaracaklarını kaydeden Sarıgül, “İstanbul’da ulaşım sorununu kademeli olarak çözeceğiz. Çözüm, metro ve raylı sistem öncelikli toplu taşıma ağını genişletmektir.” şeklinde konuştu.

20 yılda sadece 68 kilometre metro yapıldığına dikkat çeken Sarıgül, 20 yılda Şangay’da 437, Yeni Delhi’de 10 yılda 190 kilometre metro yapıldığını vurguladı. Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz 5 yılda 200 kilometre metro yapacağız. İçinde büyük otoparklar bulunan aktarma merkezleri yapacağız. Burada toplu ulaşımı tercih edenlerden ücret alınmayacak. Ayrıca E-5’deki trafik 3 koldan akacak.”

İstanbul’da 104 bin öğretmen, 13 bin öğretim görevlisi olduğunu anlatan Sarıgül, “İstanbul’da öğretmenlerimiz için toplu ulaşım ücretsiz olacak. Öğretmenlerimiz metrodan metrobüse, vapurdan tramvaya ücretsiz binecek. Öğretmenlerimize verdiğimiz bu desteği, okullar açık kaldıkça öğrencilerimize de vereceğiz. İlkokuldan üniversiteye yaklaşık 3,5 milyon öğrenci var. 9 ay boyunca ücretsiz ulaşım sağlanacak. Engelli kardeşlerimizi de unutmadık. Onlara da tük toplu taşma araçları ücretsiz olacak. Ayrıca 65 yaş üzerindekiler ücretsiz seyahate devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Toplu ulaşımda hizmetin gece de devam edeceğini belirten Sarıgül, akşam 20.30 ile sabah 06.30 arasında ulaşımın yüzde 50 daha ucuz olacağını söyledi. Sarıgül, “Başka ülkelerde de başvurulan bu uygulama ile sabah ve akşam saatlerinde yoğunlaşan trafik farklı saatlere yayılacak. Ayrıca İstanbul yaşayan bir şehir olacak. Toplu taşıma 24 saat kesintisiz devam edecek.” dedi.

BAŞBAKAN’IN, ‘HALİÇ METRO KÖPRÜSÜNÜ YIKACAKMIŞ’ SÖZÜNÜ YALANLADI

Sarıgül, Başbakan Erdoğan’ın ‘Haliç metro köprüsünü yıkacakmış. Gelsin de yıksın bakalım’ şeklindeki sözüne de cevap verdi. Böyle bir düşüncesinin olmadığını belirten Sarıgül, projenin yanlış olduğunu, tarihi siluete zarar verdiğini söyledi. Melen Çayı projesinin ve Marmaray’ın denizin altında yapıldığını, Haliç metro köprüsünün de aynı şekilde yapılabileceğini kaydeden Sarıgül, “Benim öyle bir sözüm olmadı. Sadece tarihi yarımadanın siluetini bozan binaları tıraşlayacağız.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar