Sarıgül: Twitter yasağı demokrasiye darbedir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Sarıgül, Twitter’in kapatılmasının özgürlüğe ve demokrasiye vurulmuş darbe olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Twitter yasağı demokrasiye darbedir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Sarıgül, Twitter’in kapatılmasının özgürlüğe ve demokrasiye vurulmuş darbe olduğunu söyledi. Sarıgül, “Başbakan Erdoğan bu yasakla Türkiyenin yönünü demokratik dünyadan, ne yazık ki Afganistan’a ve Kuzey Kore’ye çevirmiştir.” dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Sarıgül, Twitter’in kapatılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sarıgül, Twitter yasağının ülkenin demokrasisi için kara bir leke olduğunu belirterek, “Demokratik dünyanın bugün geldiği noktada asla ve asla kabul edilemez. Başbakan Erdoğan bu yasakla Türkiye’nin yönünü demokratik dünyadan ne yazık ki Afganistan’a ve Kuzey Kore’ye çevirmiştir. Ülkemizin itibarı yerle bir edilmektedir. Bu durumu kabul etmemiz söz konusu değildir. Kaldı ki Twitter’i yasaklamak mümkün değildir. İnternete ve sosyal medyaya kilit hiçbir demokratik ülkede vurulamaz. Gençlerimiz bu yasağı kolaylıkla aşabilir. Yurttaşlarımla Twitter ve sosyal medya yoluyla iletiyim kurabiliyorum. Twitter ve sosyal medya özgürlüktür. Bu iletişim aracının elimizden alınması özgürlüğü ve demokrasiye darbedir. İfade ve iletişim özgürlüğü insanların en temel hakkıdır. Bu hakkın yok edilmesi bir insan hakları ihlalidir.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar