Sarıgül taksicileri dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Şişli Belediyesi Başkanı Mustafa Sarıgül, Maslak'ta bulunan bir taksi durağını ziyaret ederek taksicilerin sorunlarını dinledi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül taksicileri dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Şişli Belediyesi Başkanı Mustafa Sarıgül, Maslak'ta bulunan bir taksi durağını ziyaret ederek taksicilerin sorunlarını dinledi. Bir taksicinin, taksisine binen bir Rizeli dışında kimsenin AK Parti’ye oy vermediğini iddia etmesi üzerine bir başka taksicinin ‘çalıyorlar’ cevabını Sarıgül’ün de onaylaması dikkat çekti.

Sarıgül, gecenin ilerleyen saatlerinde Maslak'ta bulunan bir taksi durağını ziyaret etti. Taksicilerle sohbet eden Sarıgül, taksicilerin sorunlarını dinledi. Sohbet sırasında bir taksicinin "11 senedir AK Parti iktidarda ama taksime binen bir Rizeli arkadaşım dışında hiç kimse 'ben AK Parti'ye oy verdim' demedi. Bu oylar AK Parti'ye nerden geliyor" şeklindeki soruya başka bir taksici 'çalıyorlar' şeklinde cevap verdi. Sarıgül’ün de aynı şekilde taksiciyi onaylaması dikkat çekti.

Bir taksicinin, "Siz başkan olduğunuz takdirde bu trafik sorununu nasıl çözeceksiniz?" şeklindeki sorusuna ise Sarıgül, "Biz İstanbul'u aldığımız zaman hükümeti de yolcu edeceğiz. Hükümetin dönemi doldu artık. Bir iktidar iki dönemde iktidarda kalmaması lazım. İki dönemden fazla kalınca kötü oluyor. İstanbul'daki sorunun çözümü metrodur. Metro için 20 yılda Şanghay'da 400 kilometre yol yapılmış, burada 20 yılda yapılan metro 66 kilometre. Metroyu da tek dikey yapamazsın yan yolları bağlamadığın sürece metro çalışmaz. Şoför Hakkı Baba'nın oğlu olarak taksi duraklarını geziyorum. Benim babam da sarı taksileri kullandı. Minibüsleri kullandı. Ben de eğitimimi sarı taksilerle yaptım. Sarı taksilerdeki paranın ne kadar değerli olduğunu biliyorum" dedi. Sarıgül taksicilerle sohbetin ardından duraktan ayrıldı. CİHAN

Yorumlar