Sarıgül: Silivriye metroyu 2045’te götürürsünüz

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a seslendi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Silivriye metroyu 2045’te götürürsünüz

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a seslendi. Sarıgül, “20 yılda yaklaşık olarak 70 km metro yaptınız. Şimdi diyorsunuz ki ben metroyu Silivri’ye kadar götüreceğim. Herhalde 2045 yılında Silivri’ye metroyu götürürsünüz.” dedi.

Sarıgül, Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'nde esnaf ve mahalle yaptığı ziyaretin ardından vatandaşlara seslendi.

Sarıgül, “Sağ olsun iktidar talimat vermiş, Sarıgül’ü billboardlarda göstermeyin. Televizyonlarda, gazetelerde göstermeyin. Ben de diyorum ki televizyonlar ve medyalar sizin olsun, duvarlar ve meydanlar bizim olsun. Senin sorduğumu sorular çılgın sorular değil, ayağı yere basan sorular. Almanya, Fransa, İsviçre, İngiltere başbakanı haftada kaç dakika televizyonlarda kalıyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı kaç dakika televizyonlarda kalıyor?” ifadelerini kullandı.

Topbaş’a seslenen Sarıgül, “Kadir Topbaş başkanımıza şu sorularımızı yenilemek istiyorum. Siz 10 yıldır, sayın başkanım Topbaş, seçimler için olmayacak vaatlerde lütfen bulunma. Seçimler gelip geçer dostluklar baki olur. 20 yılda yaklaşık olarak 70 km metro yaptınız. Şimdi diyorsunuz ki ben metroyu Silivri’ye kadar götüreceğim. Herhalde 2045 yılında Silivri’ye metroyu götürürsünüz. Sayın Başkanım, belediye otobüs şoförü kardeşlerime, önce babamın meslektaşlarına ve sarı yelek, sarı kravat taktınız? Acaba bu sarı kravatları çıkarmak size yakıştı mı? Buradan Sayın Topbaş’a belediye otobüslerinin rengini 1 buçuk sene önce kamu oyu yoklamasına göre, otobüsleri sarıya boyadınız. Acaba otobüsleri siyaha boyamayı ne zaman düşünüyorsunuz? Anlıyorum ki sarı renk iktidarı rahatsız etmeye başladı. Acaba sayın başbakanla konuşup sarı ışığı da değiştirmeyi düşünüyor musunuz?” şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın istediği anda Kılıçdaroğlu ile ekrana çıkabileceğini söyleyen Sarıgül, “Sayın başbakan ne zaman arzu ediyorsa, Genel Başkanım Kılıçdaroğlu ile açık oturuma çıkabilir. Sayın Başbakanımız CHP adaylarıyla ilgili, projeleriyle ilgili hangi konuları öğrenmek istiyorsa, istediği kanalda genel başkanım kendisini bekliyor. Benim almış olduğumu siyasi terbiye nedeniyle cevap verme durumunda değilim.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar