Sarıgül: Senin savcın benim savcım olmaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Güngören’de esnafları ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Senin savcın benim savcım olmaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Güngören’de esnafları ziyaret etti. İstanbul’u kazandıklarında ayrım yapmadan bütün vatandaşları kucaklayacaklarını belirten Sarıgül, emniyetteki görevden almalara ve yolsuzluk soruşturmasında savcılara müdahaleye tepki göstererek, 'Senin savcın benim savcım olmaz' ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, ilk olarak Kale Kilit fabrikasında işçileri ziyaret etti. Burada yönetimle görüşen, daha sonra da işçileri dinleyen Sarıgül, bölgedeki iş yerlerini gezdi. İşçilerle tokalaşarak fotoğraf çektiren Sarıgül, Ganalı işçileri de coşturdu. Ganalı siyahi işçiler dans ederek Sarıgül’e karşılık verdi.

Vatandaşlara seslenirken emniyetteki görevden almalara ve savcıların yerlerinin değiştirilmesine değinen Sarıgül, “Bu yağmurda, bu karda kışta Allah kimseyi yerinden etmesin. Şöyle bir şey düşünün; emniyettesiniz, terördesiniz. Yarın sabah ne olacağını bilmiyorsunuz. Soruşturma yürütüyorsunuz. Hukuk devletinde bunlar olacaktır. Bir akşam geliyorsunuz ki 700 tane polis memuru arkadaşımızın tayinleri çıktı. Çocukları var. ‘Senin emniyetin benim emniyetim’ olmaz. ‘Senin polisin benim polisim’ olmaz. Polis hepimizin polisidir. O yüzden bu tayinleri doğru bulmadığımı belirteyim. Emniyetin kuralları vardır ve emniyetin kurallarını kesinlikle siyaset kesemez. ‘Senin savcın benim savcım’ olmaz. Adalet herkese lazımdır.” şeklinde konuştu.

'SARIGÜL'ÜN İSTANBUL'UNDA SEVGİSİZLİK OLMAYACAK'

Belediye başkanlığını kazandığında kin, nefret, sevgisizlik olmayacağını kaydeden Sarıgül, şunları söyledi: “Başı kapalı olan da olmayan da bizim olacak. Belediyelerimize gelen yurttaşlarımıza 'hangi ırktansın, hangi mezheptensin, hangi kültürdensin, hangi inançtansın?' diye kesinlikle sormayız. Soracağımız tek şey ‘Size nasıl yardımcı olabiliriz?’ olur. Bana bakan gözlere söz veriyorum. Size ayrım yapmayacağım. AK Parti’ye oy vermiş vatandaşlarımızın da haklarını hukuklarını koruyacağım. Bugün iktidar diyor ki; ‘Yüzde 50’si benim, gerisi ne olursa olsun.’ Ülkeyi yönetenlerin böyle bir şey deme hakkı yok. Ben yurttaşlarımın yüzde 100’ünü kucaklayacağım.”

Büyükşehir’i aldıktan sonra ilk ziyaretinin emeğe olacağını kaydeden Sarıgül, 1 Mayıs İşçi Bayramı’na ilişkin de konuştu. Sarıgül, “1 Mayıs’ın barışın, alın terinin, emeğin bayramı olduğunu, buna yakışır kutlanması gerektiğine inanıyorum. Demokratik ülkelerde nasıl kutlanıyorsa, hiçbir emniyet mensubu ile karşı karşıya gelmeden meydanlarda taleplerde bulunuyorsa biz de öyle olacak.” ifadelerini kullandı.

İşçilerin haklarının verilmesinin çok önemli olduğunu anlatan Sarıgül, üretimin ve ihracatın artırılmasının da ekonomi açısından önem arz ettiğini vurguladı. Sarıgül, ziyaret ettiği iş yerlerinde çalışanlara da teşekkür ederek, “Çok sıcak karşıladılar bizi. Onlar da yeni bir enerji değişim istiyorlar. Evlerine, işlerine daha huzurlu gitmek istiyorlar. Daha iyi ulaşım istiyorlar. Özellikle engelli vatandaşlarımıza her fabrikada daha fazla imkan tanımamız lazım. Çalışma ortamlarını iyileştirmemiz lazım.” dedi.



CİHAN

Yorumlar