Sarıgül: Savaştan değil barıştan yanayız

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, seçimi kaybedeceğini anlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi savaşa sokmak istediğini savundu.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Savaştan değil barıştan yanayız

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, seçimi kaybedeceğini anlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi savaşa sokmak istediğini savundu. Sarıgül, savaştan yana değil barıştan yana olduklarını söyledi.

Mustafa Sarıgül, bugün İstanbul’un çeşitli ilçelerinde miting yaptı. Avcılar’da konuşan Sarıgül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini hatırlattı. Sarıgül, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi uyardı. Dedi ki ‘Tayyip’in gitme vakti geldi, Türkiye’yi savaşa sokmak istiyor’ Bugün bir Suriye uçağını düşürdü. Şunu bilmenizi istiyorum, biz kesinlikle ve kesinlikle savaştan yana değil barıştan yanayız.” dedi.

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarına atıfta bulunan Sarıgül, “Her yerin rüşvet ve yolsuzluk olmaktan, kutularımızda onur ve alın terinin olması için buradan ayrıldıktan sonra son 7 günümüz var. Çok çalışacağız. Afişlerimizi kesiyorlar. Ama bıkmadan çalışacağız.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a yüklenen Sarıgül, “Şunu unutmayın sayın Kadir Topbaş, Gezi’ye dozerleri göndermeseydi 8 can aramızda olurdu. Bugün sayın Kadir Topbaş, Berkin Elvan’ın ailesine gidip başsağlığı dilemedi. 8 canın ailesinden özür dilemedi. Geziye dozerleri Şişli Belediyesi mi gönderdi? Avcılar Belediyesi'mi gönderdi? Gönderen AKP’li belediye. Gönderen sayın Kadir Topbaş’dır, ve bunun hesabını mutlaka verecektir.” ifadelerini kullandı.

“Gücümü sizlerden alıyorum. Göstermiş olduğunuz ilgiye çok teşekkür ediyorum.” diyen Sarıgül, meydandaki sivil emniyet mensuplarına da seslendi. Sarıgül, “Şunu ifade etmek istiyorum. Aramızda bulunan sivil emniyet mensubu arkadaşlarıma sesleniyorum. Sizleri biliyorum, tanıyorum. Sizler de kendi görevinizi yerine getiriyorsunuz. Ama sizlerden ricam şu, senin polisin benim polisim olmaz. Güçlünün yanında değil haklının yanında olun. Bir kez daha emniyet mensubu arkadaşlarımdan ricam şu, sakın ha sakın çevre yolunda, diğer yollarda AKP’nin araçlarının yolunu kesmiyorsunuz bizim araçların yolunu hiç kesemezsiniz.” dedi.
CİHAN

Yorumlar