Sarıgül: Saldırganları ortaya çıkarmak emniyetin görevi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, Kasımpaşa’ da CHP seçim irtibat bürosuna yapılan saldırıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Saldırganları ortaya çıkarmak emniyetin görevi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, Kasımpaşa’ da CHP seçim irtibat bürosuna yapılan saldırıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Sarıgül, “Seçim irtibat bürosuna saldıranların Beşiktaş maçında sahaya inen 1453 ve Çarşı gurubunu provoke eden grupların olduğu söylendi. Bu da bizi oldukça üzüyor. Kimlerin olduğu bilgisinin ne kadar doğru olduğunu bilemiyorum. Gelen ön bilgiler bu. Yapanların kimler olduğunu ortaya çıkarmak emniyetin görevidir.” dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, Hadımköy’de vatandaşlarla bir araya geldi. Sarıgül, Kasımpaşa’ da CHP seçim irtibat bürosuna yapılan saldırıyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin provokasyon yaptığını savunan Sarıgül, “Bürolarımıza saldırı yapıyorlar. Bugünde maalesef üzülerek ifade ediyorum. Kasımpaşa seçim büromuza saldırıda bulundular halkın vermiş olduğu yetkiyi devlet gücü olarak kullanmaya çalışıyorlar. Bütün emniyet mensubu arkadaşlarımdan bütün seçim bürolarında gerekli tedbirlerin alınmasını rica ediyorum. Demokratik bir ortamda seçimlere gidilmesini arzu ediyorum. Kesinlikle hiçbir arkadaşımızın provokasyona gelmemesini rica ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kollarındaki arkadaşlardan ricam seçim bürolarımızı koruyalım ama biz kesinlikle tahriklere kapılmayalım. Biz silahlar gitsin barış gelsin istiyoruz. Biz kaba kuvvetin yerini düşünceler alsın diyoruz. Ama ne yazık ki AK Partililer seçim bürolarımıza saldırıyorlar.” diye konuştu.

Dün gece de Okmeydanı’nda CHP seçim bürosuna saldırı olduğunu hatırlatan Sarıgül, “Bu tür saldırıları kesinlikle kınıyoruz. Tüm yurttaşlarımdan ricam seçimlere 17 günlük bir süre kaldı sakin olacağız. Olayları toparlayacağız provokasyonlara kesinlikle ve kesinlikle kapılmayacağız. Seçimlerin demokratik bir ortamda geçmesini sağlamak siyasi iktidarın görevidir. Ama siyasi iktidar sadece kendi seçim bürolarını koruyor. Seçim bürolarına diğer hassasiyeti göstermiyor. Ben seçimlerin demokratik bir ortamda geçmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Seçim irtibat bürosuna kimlerin saldırmış olacağının sorulması üzerine Sarıgül, şunları kaydetti: “Gelen bilgi Beşiktaş maçında sahaya inen 1453 ve Çarşı gurubunu provoke eden grupların olduğu söylendi. Bu da bizi oldukça üzüyor. Kimlerin olduğu bilgisinin ne kadar doğru olduğunu bilemiyorum. Gelen ön bilgiler bu. Yapanların kimler olduğunu ortaya çıkarmak emniyetin görevidir.”
CİHAN

Yorumlar