Sarıgül: Parası olan özel eğitim alacak, olmayan kaderiyle baş başa kalacak

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, dershaneleri kapatılmasını doğru bulmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Parası olan özel eğitim alacak, olmayan kaderiyle baş başa kalacak

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, dershaneleri kapatılmasını doğru bulmadığını söyledi. Sarıgül, “Sen dershaneleri kapattığın zaman parası olan zaten özel ders alacak. Parası olmayan evladımız ne yapacak. Parası olan çocuklar özel eğitim aldıkları için sınavlarda başarılı olacaklar. Parası olmayanlar ise kaderleriyle baş başa kalacak.” dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti. Dershaneleri kapatılmasını doğru bulmadığını söyleyen Sarıgül, “Sen dershaneleri kapattığın zaman parası olan zaten özel ders alacak. Parası olmayan evladımız ne yapacak. Parası olan çocuklar özel eğitim aldıkları için sınavlarda başarılı olacaklar. Parası olmayanlar ise kaderleriyle baş başa kalacak.” diye konuştu.

Başbakan’ın hala Berkin Elvan için başsağlığı dilemediğini aktaran Sarıgül, “Taksim Meydanı ecdadımızdan, dedelerimizden dolayı çocukluğumuzdan beri var. Bugüne kadar İstanbul’dan pek çok kişi geldi geçti neden olay olmadı. Büyükşehir belediyesi o dozerleri oraya göndermeseydi Taksim’de 8 tane can hayatını yitirir miydi? O 8 tane can oraya rezidans yapmaya gitmedi. Şahsi çıkarları için gitmedi. Hepimiz adına gittiler. O mücadeleyi hepimiz adına vermek için gittiler.” ifadelerini kullandı.

Berkin Elvan’ın ölümü ile ilgili iktidara yüklenen Sarıgül, yaşanan olaylar nedeniyle emniyet mensupları ile yurttaşların karşı karşıya getirilmek istendiğini söyledi. Sarıgül, şöyle devam etti: “Özellikle gençlerden ricam emniyet mensuplarımıza sevgiyle, hoşgörüyle bakın. Çünkü polis bizim polisimiz. Devlet gücü olarak polisimizi vatandaşımızla karşı karşıya getiren, polisimizin TOMA’larını vatandaşımızın üzerine gönderen, polisimizi gaz bombalarıyla gençlerimizin üzerine gönderen, emniyet mensuplarımızla gençlerimizi karşı karşıya getiren bu iktidarın hesabı sorun. Onlar istiyorlar ki, yurttaşlarımız tahrik olsun, provokasyona gelsin. Ama hepinizden ricam, bu oyunlara gelmeyelim.”

Dün gece Okmeydanı’nda hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu’na başsağlığı dileyen Sarıgül, “Türkiye’de, İstanbul’da kin, nefret, sevgisizlik dönemini bitireceğiz. İstanbul’da demokrasi, özgürlük dönemi olacak. İstanbul’da demokrasi kazanacak.” şeklinde konuştu.

Çatalca’da açılan taş ocaklarının yarattığı çevre tahribatına da değinen Sarıgül, şunları kaydetti: “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Topbaş’a sesleniyorum. Bu taş ocakları Çatalca’yı paramparça etmiş. Bu doğa, bu çevre Çatalca’ya yakışmıyor. Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar Çatalca’ya hiç uğramamış. Biz bu bölgelere ulaşacağız ve buradaki kirliliğe son vereceğiz.”
CİHAN

Yorumlar