Sarıgül: Kadınlar olmadan bir hareketin başarıya ulaşması mümkün değil

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mustafa Sarıgül, kadınlar olmadan bir hareketin başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Kadınlar olmadan bir hareketin başarıya ulaşması mümkün değil

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mustafa Sarıgül, kadınlar olmadan bir hareketin başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını söyledi. Sarıgül, “Çökelek yapın, helva yapın, tömbe yapın kete yapın. Çocuklarınızın başı için, sevdiklerinizin başı için 3 tane AK Partili kardeşimizi ikna edin.” dedi.

Mustafa Sarıgül ve CHP Bahçelievler İlçe Belediye Başkan adayı Saffet Bulut, kadınlardan oluşan Sıcak Eller Derneği’nin üyeleriyle bir araya geldi. Bahçelievler’de bir restoranda kahvaltılı yapılan toplantıda, kadınlar Sarıgül’ü halayla karşıladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde dil, din, ırk, kültür, mezhep farkı gözetmeyeceklerini söyledi. Sarıgül, “Camilerimiz de bizim Cem evlerimiz de bizim. Sinagoglarımız da bizim kiliselerimiz de bizim olacak.” diye konuştu. Sarıgül, şöyle devam etti: “Kadın koordinasyon merkezlerimiz ayrı ayrı olacak. Herkes görev alacak. Her mahallemizde Şişli de olduğu gibi kadın spor merkezlerimiz olacak. Her mahalle de çalışan anne babalar için kreşler olacak. Her mahalle de en az bir tane emeklilerle ilgili evlerimiz olacak. Her mahalle de engelliler için koordinasyon merkezi açacağız.”

Küresel ısınmaya dikkat çeken Sarıgül, “İstanbul’u 20 yıldır yöneten AK Parti iktidarına soru sormak istiyorum. Siz 20 yıldan beri İstanbul’a kaç tane baraj yaptınız? O barajları siz yaptınız da biz mi görmedik? Sayın Kadir Topbaş’tan özellikle nereye baraj yaptı nasıl yaptı, bu barajları İstanbul halkına göstermesini rica ediyorum. Önümüzdeki günlerde seçim yaklaşırken, bizim hiçbir zaman çılgın projemiz yok. Ayağı yere basan, bilimin, doğanın, hukukun, çevrenin, sivil toplum kuruluşlarının onayladığı son derece akılcı, ciddi, ayağı yere basan projelerle geliyoruz. Her yere metro diye yazmışlar. 20 yılda hangi ülkede kaç km metro yapıldı? İstanbul’da kaç km metro yapıldı? İstanbul’un ulaşım sorunun çözemediler ama televizyonlara baktığımız zaman her şey güllük gülistan diye gözüküyor. Televizyonların gösterdiği Türkiye ile gerçek Türkiye farklı.” şeklinde konuştu.

İstanbul’un yeni bir enerjiye, yeni bir değişime ihtiyacı olduğunu belirten Sarıgül, “Ben dönemi bitecek, biz dönemi başlayacak. İstanbul artık Ankara’dan uzaktan kumandayla yönetilmeyecek. İstanbul, İstanbullular tarafından yönetilecek. Zannediyorlar ki Sarıgül’ü korkutabilirim, durdurabilirim, yolundan döndürebilirim. Korkutamazsın, durduramazsın, yolumuz hizmet yolu döndüremezsin.” ifadelerini kullandı.

'ERBAKAN DÖNEMİNDE MERHAMET AĞI VARDI, ŞİMDİ MENFAAT AĞINA DÖNDÜLER'

Necmettin Erbakan’ı hatırlatan Sarıgül, “Bu iktidar yesin, içsin yatsın kalksın, Erbakan hocaya dua etsin. Erbakan hoca döneminde merhamet ağı vardı. Şimdi menfaat ağına döndüler. Her ampulün bir süresi vardır. Ömür boyu yaşayan ampul yoktur.” dedi.

Kadınlarla yaptığı toplantıda gelinlere öğüt veren Sarıgül, kadınlardan bir de ricada bulundu. Sarıgül, “Aramızdaki gelinlere sesleniyorum. Kayınvalidelerinizle çok iyi olun. Sakın ha sakın kaynana diye bir kelime kullanmayın. Hepiniz kayınvalide deyin. Kayınvalidelerimizle gelinlerimiz el ele kol kola olsun. Çocuklarınızın başı için, sevdiklerinizin başı için, buradan giderken, manava uğrayın. Bir kilo domates, kaysı, çekirdek alın. AK Partili dostunuza, çökelek yapın, helva yapın, tömbe yapın kete yapın. 3 tane AK Partili kardeşimizi ikna etmenizi önce Allahımdan sonra sizden rica ediyorum.” diye konuştu.

Toplantı salonundan çıktıktan sonra sokağa inen Sarıgül, cadde Bahçelievler Adnan Kahveci Caddesi üzerindeki dükkanlara girerek esnafı selamladı.
CİHAN

Yorumlar