Sarıgül: Harp Akademisi içerisindeki golf sahası Kent park olacak

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayı Mustafa Sarıgül, Maslak’ta bulunan Harp Akademisinin içerisindeki golf sahasını kent parka çevireceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Harp Akademisi içerisindeki golf sahası Kent park olacak

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayı Mustafa Sarıgül, Maslak’ta bulunan Harp Akademisinin içerisindeki golf sahasını kent parka çevireceğini söyledi. Sarıgül, “Bu 370 dönüm araziyi mutlaka ve mutlaka İstanbul’un en önemli kent parkı yapacağız.” dedi.

Sarıgül, 4. Leventte bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığında gazetecilere Başkan olması halinde İstanbul’a yapmayı planladığı Kent park projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul’un artık yapılaşmaya ve gökdelenlere ihtiyacı olmadığını ifade eden Sarıgül, “Avrupa yakasında karşımızda gördüğümüz 370 dönümlük bir arazi var. Bu 370 dönüm araziyi mutlaka ve mutlaka İstanbul’un en önemli kent parkı yapacağız. Arazi 270 dönüm ama çevresine baktığımız zaman bu sayıyı daha da çoğaltma imkanımız var. İstanbul’un artık yapılaşmaya ihtiyacı yok. İstanbul’un artık gökdelenlere ihtiyacı yok.” diye konuştu.

Bütün yurttaşların yararlanabileceği kent park sunmak istediklerini belirten Sarıgül, “İstanbul’un alışveriş merkezlerine ihtiyacı yok. Güzel İstanbul’umuzdaki yurttaşlarımızın çocuklarıyla torunlarıyla aileleriyle birlikte bütün yurttaşların yararlanabileceği karşı arazide gördünüz mutlaka ve mutlaka burayı İstanbullu yurttaşlarımıza kent park olarak sunacağız. Bununla ilgili hemen proje yarışması başlatacağız. Proje yarışmasında ilk üçe giren projeyi yurttaşlarımızla buluşturacağız. İlk üçe giren jürimizin kabul ettiği bu önemli projeyi yurttaşlarımızın oyuna sunacağız. Birinci olan projeyi de hayata geçireceğiz. İstanbullu yurttaşlarımız burada doğa ve çevre ile baş başa kalacak.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar