Sarıgül halefini affetmedi, mahkeme beraat kararı verdi

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ile kendisinden sonra Şişli Belediyesi için aday adayı olan Kenan Malkoç arasındaki hakaret davası karara bağlandı.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül halefini affetmedi, mahkeme beraat kararı verdi

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ile kendisinden sonra Şişli Belediyesi için aday adayı olan Kenan Malkoç arasındaki hakaret davası karara bağlandı.

Mustafa Sarıgül, bir buçuk yıl önce CHP'li milletvekillerine 'Müslüman Rüzgargülü Sarıgül' şeklinde mesaj yollayan Şişli Belediyesi Kültür Müdürü Malkoç hakkında şikayetçi oldu. Sarıgül, son yerel seçimlere kendisinin yerine Şişli Belediye Başkanlığı'na adaylığını açıkladıktan sonra da Malkoç hakkındaki şikayetini geri çekmedi. Ancak mahkeme, suç unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle Malkoç'un beraatına karar verdi.

Davanın karar duruşması İstanbul 30. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmada Sarıgül'ün avukatları şikayetlerinin devam ettiğini beyan etti. Mahkeme yapılan yargılama sonucunda suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek Kenan Malkoç'un beraatına karar verdi. Şişli Belediyesi Eski Kültür Müdürü Kenan Malkoç Mustafa Sarıgül'den sonra halefi olarak Şişli Belediye Başkanlığı'na aday olmak üzere görevinden istifa etmişti. Ancak parti meclisi, İsmet İnönü'nün torunlarından Hayri İnönü'yü Şişli Belediye başkan adayı olarak göstermişti.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, yaklaşık bir buçuk yıl önce İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın sunduğu dilekçesinde kendisinden sonra Şişli Belediye Başkan aday adayı olan Kenan Malkoç’tan şikayetçi olmuştu. Sarıgül, avukatı Sadullah Salman aracılığıyla savcılığa sunduğu dilekçesinde Malkoç’un 5 Ağustos 2012 tarihinde bir çok milletvekiline 05***06 numaralı telefonundan "Müslüman Rüzgargülü Sarıgül’den Peygamberimiz ile ilgili ağza alınmayacak fıkraların görüntülerini yakında internet sitesinden işleyebilirsiniz. Onur Kumbaracıbaşı şahittir.", 15 Ağustos 2012 tarihli mesajında ise "Rüzgaroğlu Sarıgül’ün son 10 yılda Şişli’de aldığı gayrıyasal 47 binanın '208' dairenin evlakları internet sitelerinde yazılı" şeklinde mesajlar yolladığını iddia etmişti.

Şişli Belediye Başkanı olduğunu belirten Sarıgül, bu tür asılsız iddialarla onur, şeref ve saygınlığının rencide edecek şekilde, somut fiil ve olgu isnat edilerek siyasi kariyerine ve kişilik haklarına müdahale edildiğinden bahisle şikayetçi olmuştu. Soruşturma kapsamında dinlenen Kenan Malkoç, söz konusu telefon hattının kendisine ait olmadığını belirterek hakkındaki iddiaları reddetmişti.

Ancak yapılan teknik incelemelerde her iki mesajı yollayanın 'Marie Sen Mobang' isimli kişiye ait olduğu tespit edilmiş ancak belirtilen adreslerinde böyle bir kişiye rastlanmamıştı. Söz konusu hattın takılı olduğu imei numarasından önce hangi telefondan çekildiği tespit edilmişti. Ardından aynı telefonda aynı tarihlerde Kenan Malkoç’a ait 05****13 numaralı hattın takıldığı belirlenmişti. Her iki telefon hattın da aynı sokaktaki baz istasyonunu kullandığı tespit edilince Malkoç hakkındaki soruşturma tamamlanmış ve hakkında 'gıyapta hakaret' suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis ile cezalandırılması talep edilmişti. CİHAN

Yorumlar