Sarıgül: Gaziler için finansman sağlayıp, İDO ile konuşacağım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, seçildiklerinde, gaziler için İDO ile anlaşma yapacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Gaziler için finansman sağlayıp, İDO ile konuşacağım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, seçildiklerinde, gaziler için İDO ile anlaşma yapacağını söyledi. Sarıgül, “İDO ile de konuşacağım. Onun gerekiyorsa finansmanını başka yerden planlayacağım.” dedi.

Mustafa Sarıgül, Gülhane’deki Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şubesi’ni ziyaret etti. Gaziler, Sarıgül’e isteklerini iletti. Gazilere seslenen Sarıgül, “Siz bizim misafirimiz olacaksınız. Burayı çok güzel düzenleyeceğim. Sadece 2 meslek grubunda ayrıcalık yapacağım. Bir gazilerimiz, şehitlerimiz için ikincisi de öğretmenlerimizi için ayrıcalık yapacağım. İDO ile de konuşacağım. Onu gerekiyorsa finansmanını başka yerden planlayacağım. Seyahat eden kaç gazimiz var, maliyet ne ise belediyenin kaç milyarlık bütçesi varsa bu cennet vatanda özgür dolaşmamı sağlayan gazilerimden de ben 10 lirayı, 5 lirayı esirgeyemem.” ifadelerini kullandı.

'KAPALIÇARŞI’YI RESTORE EDECEĞİZ'

Daha sonra Beyazıt’taki Kapalıçarşı’yı gezen Sarıgül, esnafı ziyaret etti. Sarıgül, “Kapalıçarşı’yı tarihiyle, kültürüyle çok yeni bir restorasyon çalışmasıyla bütün dünya ile buluşturacağız. Bu çarşı tarihi bir çarşı. Burada bulunan esnaflarımızın katkılarıyla, hangi sıkıntı içinde olduklarını biliyorum. Kapalıçarşı’ya mutlaka büyükşehirin elinin değmesi lazım. Yapacağımız ilk çalışmalardan bir tanesi Kapalıçarşı’yı tarihi dokusuna uygun olarak yeni baştan onarmaktır. Ve turist sayısını çok önemli noktalara taşıyabiliriz.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar