Sarıgül: Gayrimeşru SMS’leri atan sahtekarları lütfen bulun

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul (CHP) Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Merkezi’nin santral telefonlarına gayimeşru şekilde girilerek milyonlarca kişiye, 'Mustafa Sarıgül adaylıktan çekildi, sandıkta boş oy kullanın' şeklinde m.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Gayrimeşru SMS’leri atan sahtekarları lütfen bulun

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul (CHP) Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Merkezi’nin santral telefonlarına gayimeşru şekilde girilerek milyonlarca kişiye, 'Mustafa Sarıgül adaylıktan çekildi, sandıkta boş oy kullanın' şeklinde mesajlar gönderildiğini söyledi. Sarıgül, “İktidardan acil olarak talebimiz bu SMS’leri atan sahtekarları lütfen bulun ve kamuoyuna açıklayın. Bu SMS sahtekarlığı yapan, demokrasiye darbe vuran, yurttaşlarımızın zihinlerini bulandırmaya çalışan bu ufak ayak oyunlarını bırakınız.” dedi.

Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Demokratik bir topluma yakışmayan bir ortamın olduğunu belirten Sarıgül, “Dün hiçbir demokratik ülkede olmayan ölçüler içerisinde Cumhuriyet Halk Parti’mizin genel merkezindeki telefonları kullanılarak bütün Türkiye’ye, bütün İstanbul’a mesaj çekildi. O mesajda Mustafa Sarıgül adaylıktan çekildi. Oylarınızı boş kullanın diye manidar bir mesajdı. Yurttaşlarımız bu mesaja güldüler ve geçtiler. Çünkü biz adım adım İstanbul’da iktidara doğru yaklaşıyoruz. Demokrasiye, barışa inanan yurttaşlarımızın desteğiyle İstanbul’da CHP önemli bir zafere imza atacaktır. Burada kazanan şahıslarımız olmayacak, kazanan demokrasi olacaktır. Çünkü yaptığımız çalışmalarda dil, inanç, mezhep farkı gözetmedik.” ifadelerini kullandı.

‘İSTANBUL’U DÜNYA KAMUOYUNDA KUZEY KORE DURUMUNA DÜŞÜRMEYİN’

Seçimlere hile karıştırılmasını, gölge düşürülmesini istemediklerini belirten Sarıgül, “Şu anda iktidardan acil olarak talebimiz bu SMS’leri atan sahtekârları lütfen bulun, hemen kamuoyuna açıklayın. Arzu ettiğiniz anda hemen her şeyi buluyorsunuz. Bu SMS sahtekârlığını yapan, demokrasiye darbe vuran, yurttaşlarımızın midelerini bulandırmaya çalışan bu ufak ayak oyunlarını bırakınız. Gitme vaktiniz geldi. Giderken ülkemizi ve İstanbul’umuzu dünya kamuoyunda Kuzey Kore durumuna lütfen düşürmeyiniz.” şeklinde konuştu.

Gençleri seçim günü oylara sahip çıkmaları konusunda uyaran Sarıgül, şunları kaydetti: “Sandığa gidin, sahip çıkın. Pazar günü provokasyon yapabilirler, lambaları kapatabilirler. lütfen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi elektrikler kesilirse sandığın üzerine oturun ve üzerinden kalkmayın.”

'BİZE YAPILAN TEZGÂHLARIN AYNISI MALTEPE BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZI DA YAPILDI'

CHP’li Maltepe Belediye Başkan Adayı Ali Kılıç için de aynı SMS’lerin atıldığını vurgulayan Sarıgül, “Aynı tezgahı Ali Kılıç kardeşimiz için de yapıyorlar. İstanbul’da ve Maltepe’de bu demokrasi ayıbını işleyenlerle ilgili sayın başbakandan, içişleri bakanlığından ve ulaştırma bakanlığından açıklama bekliyoruz. Bunları açığa çıkarmalı. Bunu demokrasi ayıbı olarak görüyoruz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar