Sarıgül, Galata Köprüsü'nde balık tuttu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, Galata Köprüsü’nde balık tuttu.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül, Galata Köprüsü'nde balık tuttu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, Galata Köprüsü’nde balık tuttu. Projelerinden bahseden Sarıgül, su sıkıntısı çeken İstanbul’un iki yakasına baraj yapacaklarını söyledi.

Türkiye Denizciler Sendikası’nda denizcilerle buluşan Mustafa Sarıgül, burada denizcilerin sıkıntılarını dinledi. Deniz ulaşımını muhteşem noktaya getireceklerini belirten Sarıgül, “10 Marttan itibaren her gün bir proje açacağız. Bizim projelerimiz çılgın olmayacak. Ayağı yere basan projelerle geliyoruz. O projelerin tamamını proje yarışmasına açacağız. Bilim insanları, sanatçılar, mimarlar fikirlerini söyleyecek.” dedi.

'SÜLEYMANİYE SİLUETİ YOK OLDU'

İstanbul’u Roma, Berlin ve Paris’le yarıştırmak istediklerini anlatan Sarıgül, “Haliç’e yapılan metro köprüsü Süleymaniye’nin siluetini bozdu. Taksim’den o metro yerin altına inseydi belki 150-200 milyon dolar daha fazla harcanacaktı ama siluet bozulmayacaktı. 20 yıldır Kadir Topbaş aynı anlayışla yönetiyor. Mimar Sinan’ın bıraktığı silueti, dünya tarihine geçecek şekilde sıkıntıya soktunuz. Son köprüyle birlikte Süleymaniye silueti yok oldu. ” diye konuştu.

Kadir Topbaş’ın 7-8 gemi maketi gösterdiğini belirten Sarıgül, “Siz 20 yıldır belediye başkanısınız. Bugüne kadar niye yapmadınız da şimdi açıklıyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapanlara seslenen Sarıgül, “Siyasi düşüncesinden dolayı hiçbirinizin ekmeği ile oynamam. Bizim görevimiz ocakları söndürmek değil, ocakları tüttürmeye geldik. Bana oy verenlerin hak ve hukuklarını koruyacağım. Bana oy vermeyenlerin de hak ve hukukunu koruyacağım." dedi.

Su kaynaklarının bulunduğu kuzey ormanlarının yok edildiğini dile getiren Sarıgül, “Kuzey ormanlarında ağaç katliamı yapılıyor. 20 yılda İstanbul’a kaç baraj yaptınız? Anadolu ve Avrupa yakasına CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı olarak iki baraj yapacağız. Suyu depolamamız lazım. Su kaynaklarını en iyi şekilde kullanmamız gerek." şeklinde konuştu.

Mısır Çarşısı'na gitmek üzere Galata Köprüsü’nde yürüyen Sarıgül vatandaşlarla sohbet etti. Balık tutan bir kişinin oltasını alan Sarıgül, iki istavrit balığı tuttu ve şanslı olduğunu söyledi.
CİHAN

Yorumlar