Sarıgül: Emniyetin basın sansürü çok üzücü

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün gazetecilerin emniyet müdürlüklerine alınmayacağıyla ilgili aldığı kararı eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: Emniyetin basın sansürü çok üzücü

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün gazetecilerin emniyet müdürlüklerine alınmayacağıyla ilgili aldığı kararı eleştirdi. Sarıgül, “Emniyette uygulanan basın sansürü çok üzücü. İleri, çağdaş ve demokratik ülkelerde haber alma özgürlüğünün önüne set konmaması lazım. Haber alma özgürlüğünün önüne set koymak. 21. yüzyılda çağdaş demokrasilerde böyle bir olayı konuşmaktan son derece üzüntü duyuyorum.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Beyazıt'ta bulunan Mimar Sinan Türbesi'ni ziyaret etti. Ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Sarıgül, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün gazetecilerin emniyet müdürlüklerine alınmayacağıyla ilgili aldığı kararı eleştirdi. Sarıgül, “Emniyette uygulanan basın sansürü çok üzücü. İleri, çağdaş ve demokratik ülkelerde haber alma özgürlüğünün önüne set konmaması lazım. Haber alma özgürlüğünün önüne set koymak 21. yüzyılda çağdaş demokrasilerde böyle bir olayı konuşmaktan son derece üzüntü duyuyorum. Umarım ki bu kararın doğru olmadığını özgürlükler açısından ne kadar yanlış olduğunu bu kararı verenler biran önce anlar.” ifadelerini kullandı.

Mimar Sinan Türbesine Necmettin Erbakan'ın akrabası Sabri Erbakan ile gelen Sarıgül, “Sabri Erbakan'la yaklaşık 120 aydır birlikteyiz. Teknik, bilimsel görüşlerinden bu güne kadar çok yararlandım. Bu günden sonrada yararlanacağım. Sabri Erbakan ile yol arkadaşı olmaktan son derece mutluyum.” diye konuştu.

‘BÖLGEMDE BULUNAN DERSHANELERE, EĞİTİM KURUMLARINA DESTEK VERDİM’

Dershanelere destek verdiğini belirten Sarıgül, "Ben toplumun her kesimiyle barışık olan arkadaşınızım. Hiç bir zaman din, dil, ırk, kültür, mezhep farkı gözetmedim. Bölgemde bulunan bütün yurtlara, dershanelere, eğitim kurumlarına elimden geldiği kadar destek verdim. Ben bir hizmet için buradayım. Bu hizmet anlayışında bana destek vermek isteyen herkese hiç bir siyasi parti farkı gözetmeden çok teşekkür ederim."

Kendisini bu göreve getirenlere teşekkürlerini ileten Sarıgül, şöyle devam etti: “Benim İstanbul’da aday olmamı yapılan kamuoyu yoklamalarını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve parti meclis üyelerine teşekkür ediyorum. CHP Parti Meclisi ve Kemal Kılıçdaroğlu dün İstanbul için tarihi bir karar verdi. İstanbul’da kamuoyu yoklamalarının eğilimini İstanbul yurttaşlarının gönlünden geçenleri en iyi şekilde değerlendirmişlerdir. Bir kez daha Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum.”

İstanbul'un sülietini Mimar Sinan'ın çizdiğini hatırlatan Sarıgül, "Mimar Sinan'ın eserlerini çalışma arkadaşlarımla birlikte sonsuza kadar koruyacağız. Yurttaşlarımızın vicdanlarına sığmayacak hiçbir projeye imza atmayacağız." dedi.
CİHAN

Yorumlar