Sarıgül: " Delil Yoksa Bu İftiradır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, “Hizmet vermek için, hizmet peşinde koşan yüzlerce arkadaşımızı suçlayanlar bunları ispat etmek zorundadır.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: " Delil Yoksa Bu İftiradır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, “Hizmet vermek için, hizmet peşinde koşan yüzlerce arkadaşımızı suçlayanlar bunları ispat etmek zorundadır. Delili ve ispatı olmadan suçlamak iftiradır.” dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Beylikdüzü'nde halkla buluştu. Seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Sarıgül, İktidarın ileri demokrasi ile yola çıktığını ancak bunu kaybettiğini söyledi. Sarıgül, "Türkiye’nin her noktasında senin savcın benim savcım senin hakimin benim hakimim olmaz. Senin polisin benim polisim olmaz. Herkese göre ayrı hukuk olmaz bu nedenle bu seçim sıradan yerel bir seçim değil. Beylikdüzü’den sesleniyorum Ankara’daki malum kişi oyun bitti. Oyunlarını bozuyoruz senin.” ifadelerini kullandı.

Referandumda, ‘Yetmez Ama Evet’ kampanyası yürütenlere de göndermede bulunan Sarıgül, şöyle devam etti: " 'Yetmez Ama Evet dediniz' de başınıza ne geldi gördünüz. Umarım ki yetmez ama evet dediklerinizi haktan yana hukuktan yana mertçe düzeltirsiniz."

Başbakan'dan ‘Ankara' da ki malum kişi' diye bahseden Sarıgül, "Hizmet vermek için hizmet peşinde koşan yüzlerce arkadaşımızı suçlayanlar bunları ispat etmek zorundadır. Delili ve ispatı olmadan suçlamak iftaradır. İftirada inançlarımıza göre en büyük haksızlıktır. İftira en büyük günahtır ama hesap günü yakındır." diye konuştu.

"İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı İstanbul’da su sıkıntısı yok diyor. Çevre Bakanı açıklıyor diyor ki ‘İstanbul’da büyük bir su sıkıntısı var’ şimdi buradan 20 yıldan beri İstanbul’u yönetenlere şu soruyu yöneltiyorum siz 20 yıldır kaç tane baraj yaptınız?" diye soran Sarıgül, şöyle devam etti: “Siz 20 yıldır kaç tane baraj yaparak İstanbul halkının geleceğini teminat altına aldınız? Bu sorularımın cevabını sayın Topbaş’tan bekliyorum. Önümüzdeki günlerde Topbaş’a olan sorularımız devam edecek. Seçim kampanyalarımı mertçe yürüteceğim ama bakıyorum ki faulle başladılar. Bize İstanbul’dan değil de Ankara’dan gönderme yapıyorlar. Topbaş’a Çarşamba günüde önemli bir sorum olacak. Önce 20 yıldan beri İstanbul’u 20 yıldır yönetenler şimdi başka işlerle uğraşıyor. Herhalde kutularla uğraşmaktan baraj yapmaya zaman bulamadı.”

İstanbul’un E5 ve TEM olarak 2 ana ulaşım hattı olduğuna dikkat çeken Sarıgül, şunları kaydetti: “E5 ve TEM anayollarının etrafının imara açılması bu alanların alışveriş merkezleriyle doldurulması ulaşımı bir felaket haline getirmiştir." şeklinde konuştu. Bunu göremeyenlerin mimar olamayacağını söyleyerek Kadir Topbaş'a göndermelerde bulunan Sarıgül, "İstanbul bu kafayla ya geri vitese takacak yada 5. viteste Almanya’nın da Fransa’nın da, İngiltere’nin de önüne geçecek.”

Yorumlar