Sarıgül: CHP İstanbul 2. Bölge'den Ön Seçime Gireceğim

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, milletvekilliği aday adaylığı için CHP İstanbul 2. Bölge'den ön seçime girecek.

Google Haberlere Abone ol
Sarıgül: CHP İstanbul 2. Bölge'den Ön Seçime Gireceğim

Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, milletvekilliği namzet adaylığı için CHP İstanbul 2. Bölgeden ön seçime gireceğini açıkladı. Sarıgül, 'Partimizin yönetimi, aşırı mühim bir karar alarak ön seçim sandığını partililerimizin önüne koymuştur. İnanıyorum ki ön seçim sürecinde tüm partili arkadaşlarımız her konuyu tüm ayrıntılarıyla kendi aralarında konuşacak, partimizi ileriye taşıyacak adayları demokratik ve katılımcı bir anlayışla belirleyecektir. Ben de bu inançla ön seçime giriyorum. Kendimi partililerimizin demokratik katılımına ve kararına emanet ediyorum' dedi.

2. BÖLGEDEN SEÇİME GİRECEĞİNİ AÇIKLADI

Mustafa Sarıgül, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Borsa Restorant'ta düzenlediği matbuat toplantısıyla 7 Haziran'daki umumi seçime yönelik namzet adaylığı için CHP İstanbul 2. Bölgeden ön seçime gireceğini açıkladı.

'YILLARDAN BERİ ÖN SEÇİME İNANDIM, SAVUNDUM'

Sarıgül, partinin aldığı ön seçim kararının önemine değindi. Geçmişte politik görevlere ön seçimle geldiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, 'Ön seçim bir demokrasi bayramıdır. Ön seçim demokrasidir, özgürlüktür, barıştır. Ön seçim sokakların, mahallelerin sesini yurdumuza duyurmanın bir aracıdır. Ön seçim karar ve söz sahibi olmaktır. Yıllardan bu yana ön seçime inandım, savundum. Siyasi görevlere ön seçimle geldim. Bugün de ön seçimin düşüncelerimize efor katacağına yürekten inanıyorum' diye konuştu.

'KENDİMİ PARTİLİLERİMİZİN DEMOKRATİK KATILIMINA VE KARARINA EMANET EDİYORUM'

Sarıgül, 'İnanıyorum ki ön seçim sürecinde tüm partili arkadaşlarımız her konuyu tüm ayrıntılarıyla kendi aralarında konuşacak, partimizi ileriye taşıyacak adayları demokratik ve katılımcı bir anlayışla belirleyecektir. Ön seçim parti içi birliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirecek, seçim başarımızın güvencesi olacaktır. Ben de bu inançla ön seçime giriyorum. Kendimi partililerimizin demokratik katılımına ve kararına emanet ediyorum' dedi.

HAYRİ İNÖNÜ İLE İLGİLİ SORUYU YANITLAMAK İSTEMEDİ

Sarıgül, matbuat izahatsının arkasından matbuat mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin 'Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile yaşanan vakada size kumpas kurulduğunu düşünüyor musunuz' şeklindeki sorusuna Sarıgül, 'Bugün aşırı mühim bir konuyu değerlendiriyoruz. Ben tekrar parlamentoda düşüncelerimi şahlandırmak için yola çıkıyorum. Parlamentoya muhalefet olmak için değil iktidar olmak için gidiyorum. Tarih, bundan sonra benim muhalefette yaptıklarımı değil iktidarda yaptıklarımı yazmalı. Bu saatten sonra iki görevim var. Biri, ulusumuzun bayrağını en yükseğe taşımak Öteki ise CHP'mizin bayrağını Ankara'nın burçlarına dikmektir. Ana konumuz Türkiye, teferruat ile ilgilenmek bize birşey kazandırmaz. Genel konularla ilgili her sorunuzu alabilirim bu konu hakkında ilerleyen günlerde her sorunuza rahatlıkla cevap verebilirim ' halinde cevap verdi.

DENİZ BAYKAL'A ÖN SEÇİMDE BAŞARI DİLEDİ

Mustafa Sarıgül, Deniz Baykal'ın ön seçime girerek namzet adaylığını izahatsıyla ilgili bir soruya ise 'Sayın Deniz Baykal, geçmişte umumi başkanlık yarışında benim rakibimdi. Sayın Baykal'ın Antalya'dan ön seçimle namzet olması demokrasi hesabına sevindirici bir haberdir. Sayın Baykal'a Antalya'daki ön seçimde başarılar diliyorum' halinde cevap verdi.

Öte yandan Mustafa Sarıgül'ün matbuat izahatsına küçük oğlu Ömer Sarıgül de katıldı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar